Een vriendschap raak je niet kwijt door afstand en verwatert niet met de tijd: het duurt voor altijd - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een vriendschap raak je niet kwijt door…
Vrouwen herinneren zich de details van een gesprek beter dan mannen: dat zegt de wetenschap Deze autistische jongen is in staat om hele steden uit zijn hoofd na te tekenen, na er een enkele blik op te hebben geworpen

Een vriendschap raak je niet kwijt door afstand en verwatert niet met de tijd: het duurt voor altijd

Door Janine
2.348
Advertisement

Er wordt gezegd dat liefde de wereld beweegt, maar vriendschap laat het zeker in de goede richting draaien. Dit nobele en buitengewone gevoel dat mensen verenigt die ook erg van elkaar kunnen verschillen, en waardoor ze hun eigen broers en zussen kunnen kiezen, is een echt geschenk voor degenen die het aanbieden en degenen die het ontvangen. Te vaak wordt de term verkeerd gebruikt en verward met eenvoudige kennissen of iemand waar je gunsten mee uitwisselt - ware vriendschap daarentegen is iets heel anders.

Liefde kan in een oogwenk ontstaan, vriendschap heeft tijd nodig, door ervaringen te delen, door elkaar te leren kennen, door elkaar te verbeteren. Echte vrienden kunnen in elke context worden gevonden, zelfs in onverwachte, en wanneer ze elkaar ontmoeten, kunnen ze voor het leven verenigd blijven.

We hebben het over die band die door niets, noch door afstand noch door tijd, wordt beïnvloed, die rimpels en veranderingen negeert en die voorbij de oppervlakte weet te kijken en nooit vergeet. Vriendschap overwint meningsverschillen, misverstanden, argumenten, omdat het te kostbaar is om weg te gooien.

foto: Unsplash

Tegenwoordig is vriendschap, meer dan in het verleden, een waarde om te beschermen en om in te geloven, juist omdat het moeilijker te vinden is. We zijn allemaal social, maar minder sociaal: we maken deel uit van een immens netwerk maar voelen ons alleen. Dit komt omdat er geen tijd of ruimte is om elkaar echt te leren kennen, over onszelf te praten of naar iemand te luisteren - je deelt alleen zinloosheid zonder iemand echt aan je bestaan te laten deelnemen.

Echte vrienden kun je ook een tijdje kwijt zijn, maar je verliest elkaar nooit. In vriendschap kun je ook fouten maken, maar nooit falen, je kunt teleurstellen, zelfs verraden, maar je kunt alles achter je laten met een omhelzing en met vergeving. Degenen die een echte vriend in hun leven hebben, zijn van onschatbare waarde en moeten hun best doen om op hun beurt een echte vriend te zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt