De deuren sluiten en het verleden loslaten is het beste om vooruit te komen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De deuren sluiten en het verleden loslaten…
Het belang van iemand waarbij je je hart kunt luchten, een vriendin met wie je problemen en stemmingen kunt delen Een onderzoek bevestigt: knuffels en fysiek contact zijn van fundamenteel belang voor het welzijn van een kind

De deuren sluiten en het verleden loslaten is het beste om vooruit te komen

Door Janine
1.589
Advertisement

We blijven vaak ergens aan vasthouden. Stilstaan zonder te kijken naar de veranderingen die plaatsvonden of die in ons leven aan de gang zijn. We sluiten onze ogen en blijven doen alsof alles altijd hetzelfde is, maar in werkelijkheid is alles al anders.

We moeten leren alle deuren te sluiten. Al die deuren van dingen of mensen die ons om een of andere reden in spanning houden of die ons pijn doen. Het sluiten van deuren betekent dingen loslaten, boeken die te lang op dezelfde pagina open hebben gelegen om nog te worden geschreven, situaties die ons zorgen baren. Tijd regelt niet altijd dingen, het is vaak slechts een waarnemer: we moeten handelen. Laten we eens kijken waarom.

via: Huffpost
foto: Pexels

We moeten niet bang zijn om al die situaties los te laten waardoor we ons opgehangen voelen als aan een dun touw, maar tegelijkertijd sterk en veilig. Evenzo moeten we niet bang zijn om naar het vanzelfsprekende van dingen te kijken, omdat we anders ons geluk opofferen.

Het hebben van herinneringen aan het verleden is mooi en goed, voor zover deze herinneringen ons niet beïnvloeden of afremmen. We moeten het verleden niet volledig loslaten, maar leven zonder angst, zonder vastgeroest te blijven, omdat alles nog kan gebeuren.

foto: Pixabay

De tijd vliegt en keert nooit terug en het is te kort om stil te staan voor al die deuren die nog open staan. Het is noodzakelijk om er zonder angst door te lopen om te zien wat er aan de andere kant is, omdat het leven nog steeds veel mooie dingen kan bieden.

Alles wat ons pijn bezorgt, is een gewicht dat te zwaar en ook nutteloos is om te dragen. We moeten de kracht vinden om onszelf te bevrijden van alles wat ons onderdrukt, of het nu een herinnering, een situatie of zelfs een persoon is.

Alles wat ons niet verrijkt of niet laat groeien, maakt ons niet gelukkig en is voor geen enkel deel van ons bestaan positief: om deze reden is het goed om het los te laten. En wanneer alle deuren gesloten zijn, zullen we ons zo licht voelen dat we ergens anders gaan zoeken en anderen openen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt