Hoe een citroen in een kopje te planten en een heerlijk geurend huis te hebben - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hoe een citroen in een kopje te planten…
16 foto's van over de hele wereld die laten zien dat we in werkelijkheid allemaal een gouden hart hebben Het verhaal van Piglet, het kleine roze hondje dat kinderen helpt om allerlei diversiteiten te accepteren

Hoe een citroen in een kopje te planten en een heerlijk geurend huis te hebben

Door Janine
31.925
Advertisement

Onderschat het feit niet om in een gezellige en ontspannende omgeving te wonen - het huis is de plek waar je terugkomt na lange dagen werken en verdient het om verfraaid en in overweging genomen te worden, juist vanwege je eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het vermijden van onaangename geurtjes in huis bijvoorbeeld, is een manier om de ruimte waarin je leeft schoon te houden, en daarom nog aangenamer zal zijn en een bron van extra welzijn zal zijn. Het planten van een citroenboom, te beginnen met een kopje en eenvoudige zaden, kan een goed idee zijn om een geurige en aangename plant te krijgen die je strategisch in huis neerzet.

Er zijn veel voordelen van een citroenplant in huis en één van deze is de aangename geur, die je kan helpen om je rustiger en meer ontspannen te voelen. De geur van citroen helpt ook de concentratie en slaapkwaliteit te verbeteren. Gezien de gunstige effecten, is het misschien een goed idee om een citroen te planten. Laten we eens kijken hoe.

De "ingrediënten" die je nodig hebt zijn: de zaden van een citroen van biologische oorsprong, aarde, een pot of kopje, kleine steentjes, een pincet, water en keukenpapier.

Allereerst moet je de citroenzaden ongeveer een uur in wat water weken. Op deze manier vergemakkelijk je het verwijderen van pulpresten uit het zaad. Droog de zaden vervolgens in keukenpapier en gebruik een pincet om de achtergebleven stukjes van het fruit te verwijderen die mogelijk aan de zaden zijn gehecht.

Nu kun je de zaden opnieuw in een pot met water dompelen; laat ze minstens 2 dagen zo staan tot ze beginnen te ontspruiten.

Advertisement

Na twee dagen kun je het kopje met aarde vullen: pak de gekiemde zaden en steek ze voorzichtig in de grond.

Als je van het potje een meer decoratief voorwerp wilt maken, kun je er wat kiezelsteentjes in doen. Zet het kopje op een zonnige plaats en geef het wat water wanneer het nodig is. In de zomer zal er veel vaker water moeten worden gegeven dan in de winter.

Wacht geduldig tot de plant ontspruit en bloeit... en klaar is kees! Nu weet je hoe je je eigen kleine citroenboom thuis kunt kweken, in slechts een paar eenvoudige stappen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt