Een 90-jarige voormalige dierenarts maakt rolstoelen voor gehandicapte dieren: "Ze zien rennen is mijn salaris" - BekijkDezeVideo.nl
x
Een 90-jarige voormalige dierenarts…
Met de oefening van de Enkele voorbeelden van vrouwen die geen zin meer hadden hun haar te verven en nu trots pronken met hun grijze haar

Een 90-jarige voormalige dierenarts maakt rolstoelen voor gehandicapte dieren: "Ze zien rennen is mijn salaris"

28 Oktober 2019 • Door Janine
4.447
Advertisement

Er zijn mensen die het grootste deel van hun tijd besteden om anderen te helpen en zich tegelijkertijd wijden aan hun passie. Lincoln Parkes, bijvoorbeeld, is een 90-jarige man die zijn hele leven dierenarts was, die zich wijdde aan het helpen van al die dieren die niet veel geluk hadden in het leven. In de jaren zestig bedacht en patenteerde Lincoln zelfs een van zijn creaties om gehandicapte dieren te laten lopen. Kortom, een man die zich zelfs na zijn pensionering bleef wijden aan dieren en hun welzijn.

In een klein stadje in Chesapeake Bay in de Verenigde Staten besteedt Lincoln Parkes zijn dagen aan het bouwen van rolstoelen voor honden. De allereerste prototypes patenteerde hij in de jaren zestig, toen hij, naast dierenarts, ook een winkel opzette, voorzien van laboratorium, als tweede beroep. In zijn leven voerde Parkes meer dan 3.000 operaties uit op de wervelkolommen van honden en andere dieren; in 1991 ging hij met pensioen en verhuisde naar Oxford, in Maryland.

Zijn pensionering betekende niet stoppen met werken, integendeel. Lincoln bleef zich toewijden aan zijn werk als dierenarts: hij opende een laboratorium een paar straten verwijderd zijn huis en bleef 8 tot 10 uur per dag doorbrengen met het bouwen van rolstoelen voor gehandicapte honden en dieren.

"Ik vind het fijn om dieren een beter leven te geven. Als ze niet kunnen lopen, verliezen ze hun levendigheid en hun geest, maar dankzij een rolstoel vinden ze de mogelijkheid om hun voorpoten te gebruiken en het plezier van rennen en lopen."

Advertisement

De rolstoelen van Lincoln zijn gepersonaliseerd en bevatten: een kleiner model voor honden met rugklachten, een nog kleinere versie voor Chihuahua's geboren zonder voorpoten en een groot model voor Duitse herders.

Parkes zei dat hij het niet voor het geld had gedaan - "Als ik ze mijn deur uit zie rennen met hun rolstoel, is dat mijn salaris," zei de oude man.

In al die jaren heeft Lincoln vele honden, katten, maar ook konijnen, varkens en zelfs een kip geholpen.

Een echte dierenvriend.

Tags: DierenOuderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt