Een oudere man sterft aan een gebroken hart nadat zijn trouwe hond vanwege een ziekte overleed

Janine image
door Janine

13 September 2020

Een oudere man sterft aan een gebroken hart nadat zijn trouwe hond vanwege een ziekte overleed
Advertisement

De band die gecreëerd kan worden tussen een mens en zijn huisdier kan zo sterk zijn dat de dood van een van hen werkelijk tragische gevolgen kan hebben voor de ander. Wanneer viervoeter en baasje onafscheidelijk zijn, kan plotseling verlies fataal zijn; zoals het waarschijnlijk was voor de bejaarde Ken, een man die in de stad Hemet in Californië woonde, altijd in het gezelschap van zijn trouwe Zack, een 16-jarige hond.

via The Animal Rescue Site

Advertisement

Ken woonde al jaren met zijn geliefde hond in een gebied met stacaravans, leefde met de dag en had heel weinig geld om eten en medicijnen te kunnen betalen. Op een dag klopte de buurman aan bij de caravan van Ken, maar deze antwoordde niet; uiteindelijk slaagde buurman Burt erin de deur te openen en zag meteen een ontroerende scène: Ken huilde, wetende dat zijn hond hulp nodig had, maar hij had geen geld om de dierenarts te betalen; het oude baasje omhelsde de arme Zack in tranen.

Burt dacht geen twee keer na, en besloot de foto van dit te ontroerende moment op internet te plaatsen, om iemand te zoeken die hen beiden kon helpen; op het verzoek om hulp kwam de At-Choo Foundation tussenbeide, maar ze konden niets doen voor de arme Zack: hij was te oud en te ziek om goed op de behandeling te kunnen reageren, en uiteindelijk is hij overleden.

Al snel stierf Ken aan een hartaanval, en velen geloven dat het de pijn was die werd veroorzaakt door het verlies van de geliefde hond, of een tragische wending van het lot. Niemand zal het ooit zeker weten, het feit is dat het heengaan van deze aarde van deze twee praktisch onafscheidelijke vrienden echt iedereen heeft geraakt.

Advertisement