Hij probeert zijn leven te beëindigen door van een viaduct te springen, maar op het laatste moment wordt hij gered door 3 heldhaftige jongens - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij probeert zijn leven te beëindigen…
Een hondje dat van een cruiseschip was gevallen, wordt gered na urenlang in open zee te hebben gezwommen Verliefd sinds het lyceum, wachtten ze 45 jaar om te trouwen vanwege raciale vooroordelen

Hij probeert zijn leven te beëindigen door van een viaduct te springen, maar op het laatste moment wordt hij gered door 3 heldhaftige jongens

Door Janine
18.672
Advertisement

We horen vaak nieuws op tv over dramatische gebeurtenissen en vragen ons af hoe we zouden reageren als we ons in dezelfde situatie zouden bevinden. Je vraagt je af of je op het juiste moment in staat bent om het juiste te doen, adequaat te reageren, kalm te blijven en je als een held te gedragen. Drie jongens uit Cheshunt, een Engelse stad in Hertfordshire, weten daar over mee te praten, die dankzij hun doortastendheid en moed het leven van een man hebben gered die op het punt stond om zelfmoord te plegen.

via: Mirror

De drie jongens heten Shawn Young, Sammy Farah en Devonte Cafferkey, respectievelijk 12, 13 en 14 jaar oud. Die noodlottige dag kwamen ze allemaal thuis van St. Mary's High School, toen ze een figuur zagen zitten aan de rand van een viaduct in Waltham Cross. De man in kwestie had een touw om zijn nek gebonden en het was duidelijk dat hij op het punt stond zichzelf er vanaf te gooien.

De jongens benaderden hem rustig, ze probeerden eerst met hem te praten om hem van het wanhopige gebaar af te houden, maar toen de man hen negeerde en zich omdraaide om te springen, pakten ze hem beet en hielden hem stevig vast waarna de jongste van hen, Shawn, wegrende om de aandacht van een aantal voorbijgangers te trekken.

Op de wanhopige oproep van de jongeman reageerden Joanne Stammers en James Higlett, die onmiddellijk  Sammy en Devonte hielpen. Uiteindelijk gaf de man op het viaduct het op en barstte in tranen uit: ze waren erin geslaagd, ze hadden de man verhinderd zich van zijn leven te beroven.

foto: Daily Mail

De lokale en nationale media en het web gaven veel gehoor aan het nieuws, interviewden alle mensen die bij het incident betrokken waren en informeerden de ouders van de drie dappere jongens naar hun toestand. Devonte, Sammy en Shawn hadden een heftige en traumatische ervaring meegemaakt, die hen diep heeft geraakt, maar toen het tijd werd om in te grijpen, slaagden ze erin om in actie te komen en een verschil te maken.

Voor de getoonde moed en het altruïsme ontvingen de vijf helden de Special Achievement Awards tijdens de Broxbourne Youth Awards uitgereikt door de liefdadigheidsinstelling Royal Humane Society.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt