Het belang van iemand waarbij je je hart kunt luchten, een vriendin met wie je problemen en stemmingen kunt delen - BekijkDezeVideo.nl
x
Het belang van iemand waarbij je je…
Laten we empathische mensen niet uit het oog verliezen: zij zijn de enigen die in staat zijn om de dingen met onze ogen te zien De deuren sluiten en het verleden loslaten is het beste om vooruit te komen

Het belang van iemand waarbij je je hart kunt luchten, een vriendin met wie je problemen en stemmingen kunt delen

31 Oktober 2019 • Door Janine
1.156
Advertisement

Moeder of vader zijn is geweldig, dankbaar, verrassend, maar het kan tegelijkertijd ingewikkeld, vermoeiend en frustrerend zijn. Voor elke glimlach moet je je voorbereiden om veel huilbuien te verdragen, voor elke knuffel liggen zoveel grillen op de loer, kortom het is alsof je in een achtbaan zit, die zowel het lichaam als de geest belast.

In dit verband kan het nuttig, zo niet essentieel voor het welzijn van iemand zijn om een “klaagvriendin” te hebben. Hieronder leggen we uit wat het is.

foto: Pexels

Meestal zijn het andere ouders, vrienden die op hun beurt kinderen hebben, met wie het mogelijk is om af en toe even te gaan zitten om je met de ander te confronteren, elkaars ervaringen te delen, wat opgehoopte stress te spuien. Het geheim is om te kunnen rekenen op iemand die echt begrijpt wat het betekent om moeder of vader te zijn, die echt luistert en die klaar staat om wat goed advies te geven als dat nodig is.

Het is niet onmisbaar om elkaar te zien, je kunt elkaar ook bellen: het belangrijkste is dat in de dialoog tussen de “klaagvriendinnen” de discursieve fase wordt afgewisseld met die van actief luisteren. Beiden moeten empathie geven en ontvangen, in een emotionele uitwisseling die verrijkt, negatieve emoties vermindert en de psychofysische toestand ten goede komt.

foto: Pxhere

Deze praktijk is erg gezond voor allebei: om een goede klaagvriendin te hebben, moet je er ook één zijn. Als je aan de ene kant je spanning kwijt raakt tijdens het praten, heeft degene aan de andere kant een gevoel van opluchting, te weten dat ze niet alleen is, dat er iemand anders is die dezelfde ervaringen heeft en dezelfde gevoelens waarneemt.

Weg met die stress, dat schuldgevoel, woede en verdriet: bij elke ontmoeting neemt het niveau van angst af, zodat je met een veel beter humeur naar huis kunt terugkeren. Het hebben van een of meer klaagvriendinnen kan daarom een kostbare hulpbron zijn, een soort cathartische therapie om beter te waarderen hoe mooi het is om ouder te zijn.

 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt