Leven met een huisdier verbetert het leven van onze kinderen: een studie bevestigt het - BekijkDezeVideo.nl
x
Leven met een huisdier verbetert het…
Een jonge politieman redde het leven van zijn oudere collega door hem een nier te doneren 16 foto’s van huisdieren vol sympathie en tederheid

Leven met een huisdier verbetert het leven van onze kinderen: een studie bevestigt het

10 November 2019 • Door Janine
1.872
Advertisement

Een huisdier is niet alleen een dier, maar wordt een integraal onderdeel van het gezin. Opgroeien in contact met huisdieren heeft veel voordelen voor alle gezinsleden en vooral voor kinderen. Veel ouders zijn terughoudend om te voldoen aan de verzoeken van de kleintjes om een huisdier te nemen. Ze onderschatten waarschijnlijk de positieve aspecten die echt aanzienlijk zijn.

foto: Pixabay

In deze tedere video zingt Dude, een Siberische husky puppy, op een huilende manier, in de vorm van een lied, en de kleine Everlee, twee jaar oud, doet hem na en samen zingen ze hun hondenlied.

Deze video toont ons, afgezien van de oneindige tederheid, hoe een huisdier een echt belangrijke stimulans voor het kind kan zijn. In feite heeft de kleine Everlee, die aan epilepsie lijdt, ook een spraakstoornis en dankzij de “spelletjes” die ze met haar Dude speelt, ontvangt ze belangrijke prikkels om deze moeilijkheden te overwinnen.

In tegenstelling tot wat we misschien denken, zijn Everlee en Dude geen uitzondering, integendeel, het gebeurt vaak dat een huisdier een grote hulp en een stimulans voor het kind wordt. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Anthrozoös, zijn honden in feite een grote hulp bij logopedie voor kinderen die moeite hebben met communiceren of het vormen van woorden.

foto: Pixabay

Dit is slechts een voorbeeld van wat het betekent om met een huisdier te leven en hoe belangrijk het is voor kinderen.

Bovendien is verschillende keren aangetoond dat kinderen die opgroeien in contact met huisdieren onafhankelijker en zelfverzekerder jongeren en volwassenen worden. Kinderen die de vreugde hebben om met een dier te leven, ontwikkelen een groter leervermogen en een meer uitgesproken emotionele groei. Ze leren ook empathisch omgaan met anderen en kleine dagelijkse verantwoordelijkheden nemen.

Dit leidt ertoe dat kinderen actiever en meer gestimuleerd worden om ook een beter humeur te tonen, wat op zijn beurt lijkt bij te dragen aan gehoorzamer worden. Wat te zeggen? Denk er eens over na de volgende keer dat je kinderen om een huisdier vragen, het is waar dat het veel toewijding vereist, maar het is ook zeer de moeite waard en belangrijk voor de ontwikkeling van een kind.

Tags: KinderenFamilie
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt