Van jezelf houden betekent soms een belangrijk iemand uit ons leven laten gaan - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Van jezelf houden betekent soms een…
Deze vrouw staat op het punt om te bevallen van haar 22e kind en wordt de moeder van het grootste gezin van Engeland Dit meisje droeg meer dan 2 kg extra kleding om te voorkomen dat ze bagage moest bijbetalen op de luchthaven

Van jezelf houden betekent soms een belangrijk iemand uit ons leven laten gaan

Door Janine
2.369
Advertisement

Het leven is een continu worden, en een continu verdwalen en jezelf vinden. Van jezelf houden is niet altijd gemakkelijk en bestaat soms uit het “loslaten” van iemand uit ons leven. Als je hart is gebroken, je vertrouwen is verraden, je verwachtingen zijn teleurgesteld, dan is het de enige keuze die je voor jezelf kunt maken. Omdat het verlies pijnlijk is, maar het is nog pijnlijker om bij dezelfde fouten te blijven. Soms worstelen we zoveel om dingen los te laten, of situaties, laat staan de mensen om wie we geven en die in ons hart zijn. Maar om in dat hart te blijven dat liefheeft, is het noodzakelijk om ervan te houden en het te waarderen, en is het noodzakelijk om liefde en respect te cultiveren. Wanneer deze dingen ontbreken, is het tijd om te zeggen dat het genoeg is.

foto: Unsplash

We moeten stoppen met onze ogen te sluiten voor de dingen die ons een slecht gevoel geven, te hopen dat de dingen op een dag vanzelf kunnen veranderen, naar excuses te luisteren voor gebroken beloften of leugens en krokodillentranen. De goedhartigen hebben altijd de hoop dat er ooit iets zal veranderen en, bovenal, dat de mensen van wie we houden echt kunnen veranderen. Helaas doen we dus niets anders dan ons lijden verlengen tot een heel gevaarlijk punt voor onze emotionele gezondheid. De enige die iets kan veranderen zijn we zelf. Omdat al deze pijn, die nu nutteloos en onrechtvaardig lijkt, ooit zin zal hebben, omdat het ons tot andere mensen heeft gemaakt. We zullen sterker en bewuster zijn en deze ervaringen zullen ons vormen om ons tot nieuwe mensen te maken.

foto: Unsplash

Niets gebeurt zomaar - in feite maakt alles deel uit van ons wezen en precies dit zorgt ervoor dat we zijn zoals we zijn en we op een dag zullen zijn. En mochten we nu bang zijn voor deze verandering, we zullen het in de loop van de tijd als een nuttige en noodzakelijke verandering zien, en we zullen kunnen accepteren dat het misschien beter was op deze manier en dat we deze keer voor onszelf hebben gekozen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt