Dit kind met het syndroom van Down heeft op 3-jarige leeftijd leukemie verslagen en danst nu gelukkig met zijn vader - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit kind met het syndroom van Down heeft…
Vergeet nooit de handen die je hebben opgevoed: zij zullen je altijd ondersteunen Deze baby werd geboren met grijs haar vanwege een zeer zeldzame lage concentratie melanine

Dit kind met het syndroom van Down heeft op 3-jarige leeftijd leukemie verslagen en danst nu gelukkig met zijn vader

22 Oktober 2019 • Door Janine
4.013
Advertisement

Het leven is een kostbaar geschenk en als zodanig moet het zoveel mogelijk worden gevierd. Toen de kleine 3-jarige Kristian Thomas het grote kwaad versloeg waaraan hij sinds zijn eerste levensjaar leed, leek een bevrijdende en vrolijke dans de ideale manier om iedereen het goede nieuws te laten weten en te vieren. De onvermoeibare vader Kenny, choreograaf en danser, danste tijdens zijn chemotherapie-sessie voor zijn zieke zoontje om hem op te vrolijken en hem van die situatie af te leiden. Vandaag, na bijna een jaar, dansen de twee samen gelukkig omdat Kristian eindelijk genezen is van leukemie. De video ging viral en liet Kenny zijn verhaal en dat van de kleine Kristian vertellen.

Kristian is niet het eerste kind van Kenny en Josilyne, maar toen de artsen het echtpaar vertelde dat het kind 75% kans zou hebben om met het Downsyndroom te worden geboren, moesten ze wel even slikken. Het echtpaar wilde echter geen abortus, ondanks de suggesties van de artsen die hen hadden gewaarschuwd voor de vele en mogelijke risico's die het kind zou kunnen lopen. Toen hij werd geboren, kreeg Kristian een zeldzame bloedaandoening, die vaker voorkomt onder mensen met het syndroom van Down; vanwege deze ziekte zou Kristian een vorm van leukemie kunnen ontwikkelen, wat helaas gebeurde toen het kind 1 jaar oud was.

De vader, Kenny, vergezelde zijn zoon naar elke chemokuur, in een poging hem af te leiden en te laten lachen, ondanks de onaangename situatie waarin ze zich bevonden. Daarom begon hij te dansen voor het bed waar Kristian hem geamuseerd bekeek; sinds hij zijn eerste dans online heeft geplaatst, hebben veel gebruikers genegenheid en waardering getoond voor de video's. Hij moest 5 chemokuren ondergaan, maar uiteindelijk wist de kleine Kristian leukemie te verslaan!

Kenny probeerde optimistisch te blijven gedurende de periode dat zijn zoon tegen dit vreselijke kwaad vocht en bewees dat je zelfs in wanhopige gevallen als deze positief kunt zijn.

Advertisement

Nu kan Kristian na bijna een jaar zijn volledige herstel met zijn vader vieren... en daar zijn we allemaal heel blij om!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt