Ze knippen hun haar op dezelfde manier om verwarring te scheppen, en geven iedereen een belangrijke les in gelijkheid - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ze knippen hun haar op dezelfde manier…
Het belang van fysiek contact als bron van welzijn: een gewoonte die we langzaam aan het verliezen zijn Laten we empathische mensen niet uit het oog verliezen: zij zijn de enigen die in staat zijn om de dingen met onze ogen te zien

Ze knippen hun haar op dezelfde manier om verwarring te scheppen, en geven iedereen een belangrijke les in gelijkheid

Door Janine
1.174
Advertisement

Soms zijn het de kinderen, met hun vreugde en hun puurheid, die ons lessen kunnen leren met een grote en zeer belangrijke betekenis. De onschuld en de spontaniteit die hen kenmerken, zijn in feite eigenschappen die we als volwassenen vaak uit het oog verliezen, onder het gewicht van de vooroordelen waarmee we, als we opgroeien, in het reine moeten komen.

Het zou dus niet slecht zijn om als volwassene zelfs maar een deel van de visie van de wereld van de kleintjes te hebben, omdat dit zonder enige twijfel veel problemen zou kunnen oplossen en beter onder ogen zou kunnen zien, door fundamentele waarden en concepten opnieuw te evalueren.

Levenslessen net als die Jaxon en Reddy aan iedereen hebben gegeven, twee 5-jarige vrienden uit Kentucky die in dezelfde klas op de lagere school zitten, die zo hecht zijn dat ze bijna als broers worden beschouwd, vergelijkbaar en met bijna alles in harmonie. Eén ding is echter anders en dat is de kleur van de huid. Dankzij het idee dat ze hadden en in praktijk hebben gebracht, hebben deze twee leuke vrienden iedereen laten zien dat dat helemaal geen echt verschil is.

Om een grapje uit te halen met hun leraren en te proberen "ze op het verkeerde been te zetten”, besloten Jaxon en Reddy hun haar op precies dezelfde manier te knippen en te laten zien hoe gelijk ze konden zijn. Jaxon moest naar de kapper, en wat is een betere gelegenheid om het grappige plan met zijn vriend in praktijk te brengen?

De twee kinderen waren zo enthousiast over wat ze aan het doen waren dat ze nauwelijks stil bleven zitten bij de kapper tijdens de knipbeurt. Elkaar in de maling nemend, zijn Jaxon en Reddy in hun intentie geslaagd.

Hun foto's, aanvankelijk gepubliceerd op Facebook als een normaal bericht dat op gelijkenis aandrong, zijn viral gegaan, waardoor ze populair zijn geworden en dragers zijn van een mooie boodschap van gelijkheid. Iets waar de families van deze twee vrienden niet anders dan trots op kunnen zijn, gezien het feit dat hun kinderen iedereen met een eenvoudig en speels gebaar een echt groot en belangrijk concept hebben geleerd.

Ze hebben ervoor gekozen om hun overduidelijke verschil niet te zien, voorbij elke discriminatie of onderscheid: ze zijn kinderen, ze zijn vrienden, en bovenal zijn ze menselijk. Eén ding is zeker: we kunnen allemaal iets leren van hun kleine grote gebaar.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt