Deze dakloze man slaapt omhelsd door zijn hond, een vierbenige engel die hem nooit in de steek laat - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze dakloze man slaapt omhelsd door…
5 dingen die vrouwen die een bepaalde volwassenheid hebben bereikt, niet kunnen verdragen van mannen Ondanks klachten van de klanten besluit een restauranteigenaar het schreeuwende autistische kind niet weg te sturen

Deze dakloze man slaapt omhelsd door zijn hond, een vierbenige engel die hem nooit in de steek laat

19.441
Advertisement

Het internet is een enorme container met vreemde en grappige foto's, maar ook met andere, minder aangename en weinig educatieve inhoud. De schoonheid en de lelijkheid van zo'n groot en vaak filterloos instrument is weten hoe je de realiteit van de dingen kunt vangen, zowel in hun hardheid als in hun schoonheid. Zo kan het gebeuren dat in die lopende reeks foto's die als gezichten door de ramen passeren, ontroerende scènes verschijnen, waardoor we sprakeloos blijven en ons uitnodigen om even na te denken over wat de echte waarden van het leven werkelijk zijn.

foto: Pixabay

Op Instagram werd het beeld gepost van een slapende dakloze omhelsd door een hond, op een foto die tegelijkertijd het verdriet van armoede bevat, maar ook de tederheid van liefde en het licht van hoop. Zoals vaak gebeurt, heeft iedereen de neiging om te zien wat hij wil, een beetje zoals in de Rorschach inktvlekkenmethode, projecterend op wat hij eigenlijk in zichzelf heeft.

Onder de mogelijke lezingen kan men niet anders dan denken dat, hoewel het een weergave is van armoede en wat het kan betekenen om op straat te leven, die foto een belangrijke boodschap overbrengt. De man en zijn hond rusten vredig onder ieders ogen, de een dicht bij de ander, en geven elkaar genegenheid en troost. Zo is de onbekende niet alleen, maar kan hij rekenen op de onvoorwaardelijke liefde van een trouwe vriend, van een beschermengel zonder vleugels maar met vier poten.

De hond aan zijn zijde maakt het niet uit dat zijn menselijke metgezel niet rijk is, dat hij hem geen veilige schuilplaats of voedsel kan garanderen - hij is en blijft daar naast zijn baasje, wat er ook gebeurt. Een enkele foto vertelt een heel verhaal, of tenminste, dat is wat we denken. De details doen er niet zoveel toe, want wat je ziet is wat het waard is.

Twee zielen kunnen samen sereen en gelukkig zijn, zelfs als al het andere ontbreekt, het belangrijkste is dat er tussen hen die mysterieuze en prachtige band is die hen elke dag kracht en vertrouwen geeft. De interpretatie van deze foto is misschien te romantisch of fictief, maar het kan zeker als uitgangspunt dienen om te leren wat respect, empathie, loyaliteit en liefde betekenen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt