Vrouw ontslagen wegens afwezigheid op haar werk nadat haar hond overleed: "Het is alsof je een kind verliest" - BekijkDezeVideo.nl
x
Vrouw ontslagen wegens afwezigheid op…
Hij is al 3 maanden niet betaald: werknemer neemt wraak door alle tegels te verwijderen die hij had gelegd Twee exen na 20 jaar herenigd op Valentijnsdag: nu zijn ze onafscheidelijk

Vrouw ontslagen wegens afwezigheid op haar werk nadat haar hond overleed: "Het is alsof je een kind verliest"

07 September 2021 • Door Janine
5.909
Advertisement

Iedereen die een hond in huis verwelkomt, weet hoe belangrijk de relatie van vriendschap, liefde en loyaliteit met je huisdier kan zijn. Dit is de reden waarom, wanneer het na jaren tijd is om afscheid van hen te nemen, er een ongekende wond in ons hart opengaat. Afscheid nemen van je hond is niet gemakkelijk en het is normaal om verdrietig te zijn door zo'n verlies. Wendy O'Grady, een 47-jarige vrouw die in Egham in het Verenigd Koninkrijk woont, was twee weken lang afwezig van haar werk na de dood van haar chocoladekleurige Labrador. De afwezigheid wegens rouw werd niet gewaardeerd door haar werkgevers, die hebben besloten haar te ontslaan. De arme Wendy was echter duidelijk: "Het is alsof je een kind verliest."

via: Mirror

Wendy en haar man Mike kunnen geen kinderen krijgen, en de komst van Zac in hun leven, een chocoladekleurige Labrador-puppy, betekende een ander soort ouderschap voor het paar. Voor de twee was het alsof ze een kind kregen, en daarom was zijn verlies, na 12 jaar samenleven, een enorme klap. "Vanaf het eerste moment dat ik hem zag, terwijl we op de achterbank van de auto zaten, werd ik verliefd op zijn tederheid", herinnert Wendy zich.

Na het verlies van Zac was de vrouw twee weken afwezig van haar werk om te rouwen om haar geliefde hond. Helaas, omdat er geen verlof bestaat voor het verlies van huisdieren, werd de vrouw ontslagen wegens ongerechtvaardigde afwezigheid.

Bovendien nam de stress van Wendy toe toen ze, naast het verlies van Zac, te maken kreeg met een onaangename situatie van een familielid in het ziekenhuis. Wat de mentale inzinking van de vrouw echter het meest beïnvloedde, was zeker het feit dat ze niet genoeg had gepraat over haar verdriet over het verlies van haar hond: "Mensen leken ongemakkelijk toen ik erover sprak," zei ze. Helaas kunnen alleen degenen die al jaren een trouwe en liefdevolle viervoeter hebben, volledig begrijpen hoe pijnlijk het is om zo'n vriend te verliezen. Voor Wendy en Mike was Zac als een kind en zelfs als ze andere honden hebben, zullen ze hun prachtige bruine Labrador nooit vergeten, die hun dagen zoveel heeft opgefleurd.

Hoe gepast zou het zijn om buitengewoon verlof van het werk in te stellen om te kunnen rouwen om je huisdier? Schrijf ons jouw mening in de comments!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt