Warm zout: oma's effectieve remedie om ongemak in de nek te kalmeren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Warm zout: oma's effectieve remedie…
Dit echtpaar en hun geadopteerde zoon laten iedereen zien dat er geen verschillen zijn als er liefde is Ingewikkeld en charismatisch, wie als Schorpioen wordt geboren is een fascinerend persoon die je alles zou vergeven

Warm zout: oma's effectieve remedie om ongemak in de nek te kalmeren

Door Janine
2.364
Advertisement

Een veelvoorkomende aandoening in de gehele bevolking, zelfs onder relatief jonge mensen, is de zogenaamde "cervicale". Deze extreem veel voorkomende term verwijst naar de ontsteking of contractuur van wervels, zenuwen of nekspieren, technisch aangeduid als de cervicale wervelkolom.

Met het koudste seizoen, komt dit ongemak vaker voor. Maar er is een zeer effectieve, volledig natuurlijke remedie.

foto: Pixabay

Om verlichting te krijgen van een stijve nek, kiespijn, verkoudheid en zelfs bronchitis, moet je de oude remedie van oma eens uitproberen, oftewel warm zout gebruiken. Aangezien dit een ingrediënt is dat allesbehalve synthetisch is, is het beter om te focussen op kwaliteit. Er wordt aangeraden om het zee- of Himalayazout te gebruiken, een variëteit met een hoog vitaminegehalte die gunstige effecten op het lichaam heeft.

Om de hotpack te bereiden, neem je een voldoende dosis zout en verwarm je het in de pan (als alternatief in de magnetron). Om te weten of het klaar is, wacht je gewoon tot de korrels beginnen te knetteren door de hitte.

Eenmaal van het vuur gehaald, is het tijd om het zout in een zak te doen, bij voorkeur gemaakt van vezels zoals wol, hennep, katoen of linnen. Op dit punt moet je de hotpack op het te behandelen gebied plaatsen en het een paar minuten vasthouden totdat de hitte voelbaar is.

Om het effect van de hotpack te verbeteren, is het ook mogelijk om balsamico en geurige zouten toe te voegen. Lavendel is bijvoorbeeld uitstekend voor nekpijn. Meidoorn helpt goed tegen hoofdpijn, terwijl tijm, eucalyptus en mint zijn geïndiceerd voor luchtwegaandoeningen zoals bronchitis en slijm.

Warm zout is een van die natuurlijke en "ouderwetse" remedies die echt van pas kunnen komen in gevallen zoals beschreven. We herinneren je er echter aan dat het advies in dit artikel van algemene aard is en een informatief doel heeft. Daarom vervangen ze in geen geval de mening van een arts, die altijd moet worden geraadpleegd als de symptomen aanhouden of verergeren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt