Citroenschil infusie: een uitstekende bondgenoot voor de gezondheid van ons hart - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Citroenschil infusie: een uitstekende…
Een 17-jarige jongen kreeg een hartaanval nadat hij nachten had doorgebracht met het spelen van videogames zonder te slapen 6 kenmerken van een sterke vrouw die je moet kennen als je deel wilt uitmaken van haar leven

Citroenschil infusie: een uitstekende bondgenoot voor de gezondheid van ons hart

Door Janine
1.232
Advertisement

Velen kennen hem vanwege zijn vele toepassingen die hij in de keuken kan hebben, maar de citroen, een citrusvrucht van oude oorsprong, is een vrucht die, vanwege de eigenschappen die het bezit, ook een grote verscheidenheid aan voordelen voor onze gezondheid kan bieden.

Zeker, dit is al vrij bekend, zelfs als de positieve effecten van zijn schil misschien iets minder bekend zijn. Als we het hebben over de citroen, telt niet alleen het sap. Een infusie op basis van zijn typische gele schil kan een krachtige bondgenoot worden voor de gezondheid van het hart. Laten we het wat beter bekijken.

via: Healthline

De citroenschil is, net als de vrucht zelf, rijk aan flavonoïden. Deze antioxidantverbindingen, meestal te vinden in groenten en fruit, kunnen helpen het LDL-cholesterolgehalte (ook wel het “slechte” genoemd) in het bloed onder controle te houden. Een fundamentele actie om een goede werking van het hart en de vrije bloedcirculatie in de bloedvaten te ondersteunen, waardoor de vorming van obstructies wordt voorkomen.

Zoals bekend is de citroen ook rijk aan kalium en vitamine C, stoffen die zeker niet de vijand van ons welzijn zijn. Om volledig te profiteren van de voordelen van de citroenschil en om ons cardiovasculaire systeem concreet te helpen, kan het nuttig zijn om een infusie te bereiden op basis van dit natuurlijke element.

Om dit te doen, schil je gewoon een hele citroen en doe je de schil in een pot met een kop warm water. Vijf minuten op laag vuur en de infusie is klaar. Eenmaal afgekoeld tot de juiste temperatuur, kun je het ook zoeten met honing, om een elixer met echt gezonde eigenschappen te drinken.

Om het cardiovasculaire systeem in vorm te houden, moeten deze natuurlijke remedies uiteraard ook worden gecombineerd met een correct, uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Aangezien dit een fundamenteel onderdeel van ons lichaam is, moeten we altijd onthouden dat het raadzaam is om in het geval van een hartaandoening, een specialist op dit gebied te raadplegen.

De adviezen die we in dit artikel geven, kunnen in geen geval de medische opinie vervangen, aangezien ze een beschrijvend en informatief doel hebben.

Advertisement
foto: Pixabay
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt