De hond is overleden: de familie bedankt de postbode met een kaartje die hem elke dag een koekje bracht

Janine

20 November 2019

De hond is overleden: de familie bedankt de postbode met een kaartje die hem elke dag een koekje bracht
Advertisement

Onder de verschillende clichés waarmee we zijn opgegroeid, is er zeker dat van de hond die niet goed kan opschieten met de postbode: de invasie van het gebied dat de arme man elke keer moet betreden om de post te bezorgen, irriteert de waakhond in de tuin meestal. Welnu, dit is zeker niet het geval met de postbode Fernando en de Duitse herder Gretchen, een lieve hond die elke dag op de post wachtte om Fernando te ontmoeten. Tussen de twee ontstond een speciale vriendschap - Fernando bracht haar vaak wat snacks en speelde met haar, waardoor de dagen van allebei iets werden opgevrolijkt.

via Twitter / eyelean

Advertisement
Twitter / DeCuervo

Twitter / DeCuervo

Op een dag vond Fernando Gretchen echter niet thuis, maar in plaats daarvan zag hij een zak met koekjes en een verontrustend kaartje. Het was kort briefje geschreven door de familie van het hondje, waarin ze de postbode vertelden dat hun Gretchen die nacht was gestorven. Het kaartje luidde als volgt:

"Gretchen is gisteren overleden. Ze vroeg me je te vragen of je haar snoepjes, die ze niet meer zou kunnen opeten, zou willen delen met de andere honden die je onderweg tegenkomt. Ze zag je graag aan de deur komen en was altijd blij dat je haar wat te eten meebracht. Bedankt, de familie Cimino.”

Twitter / eyelean

Twitter / eyelean

In het zakje zaten verschillende brokjes, die Gretchen nog niet op had. Fernando vond het vreselijk dat zakje met die boodschap te zien, zo erg dat hij een foto nam en deze naar zijn dochter stuurde om haar dit verlies te laten delen. De dochter, ontroerd door het verhaal, besloot de foto op Twitter te publiceren en wist onbewust duizenden mensen te bereiken.

Advertisement
Twitter / DeCuervo

Twitter / DeCuervo

Er waren zoveel ondersteunende reacties - duizenden gebruikers toonden hun nabijheid aan de postbode en de familie van Gretchen, die zich emotioneel betrokken voelden bij het verhaal. Gretchen, de lieve Duitse herder, zal zeker voor altijd leven in de nagedachtenis van haar familie en de postbode Fernando.

Advertisement