Het lukt deze oude vrouw niet haar borduurwerk te verkopen: een man wil haar helpen door haar foto te delen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het lukt deze oude vrouw niet haar borduurwerk…
Hij drinkt het laatste biertje in het ziekenhuis voordat hij sterft: zijn familie vervult de laatste wens van opa Nieuw gekochte kleding moet altijd worden gewassen voordat het wordt gedragen, omdat deze chemische stoffen bevat

Het lukt deze oude vrouw niet haar borduurwerk te verkopen: een man wil haar helpen door haar foto te delen

Door Janine
2.172
Advertisement

Soms volstaat een eenvoudige foto, dat misschien een reactie teweeg brengt van enorm medeleven. De mensheid wordt immers ook gemeten aan de hand van gebaren die op het eerste gezicht misschien klein of onbeduidend lijken, maar die voor sommige mensen in moeilijkheden veel betekenen.

Dat overkwam Leo Brown, toen hij voor Adela Vidales stond, een oude Mexicaanse vrouw die ondanks haar leeftijd gedwongen is om geborduurde servetten te maken en verkopen om wat extra geld te verdienen. De vrouw bevond zich in een moment van bijzondere moedeloosheid, op een foto die haar troosteloos zittend op een trap laat zien.

via: Milenio
Pubblicato da Leo Brown su Sabato 9 novembre 2019

Niemand had haar producten gekocht en Donna Adelita, zoals ze haar liefdevol kennen in haar gemeenschap, was echt radeloos. Voor degenen die gedwongen worden om te leven met de bescheiden inkomsten van servetten die worden verkocht voor 1,87 euro per stuk, is ontmoediging iets waar vaak rekening mee wordt gehouden.

Om deze reden heeft Leo besloten om een foto van de ontroerende scène te maken en deze te delen op Facebook. Sindsdien is de foto letterlijk de wereld rond gegaan en heeft reacties van steun en genegenheid van veel mensen gekregen. Maar Leo, onder de indruk van wat hij had gezien en door het verhaal van de oude verkoopster van geborduurde stoffen, besloot iets meer te doen.

Hij vroeg haar om voor haar servetten te poseren, om haar te helpen haar producten via sociale media te promoten, zodat ze een veel betere kans had om ze te verkopen en geld te verdienen. Adela toonde trots aan iedereen haar prachtige stoffen, erop vertrouwend dat haar situatie zou kunnen verbeteren.

Advertisement

Leo deelde met iedereen het adres waar het mogelijk was om de oude vrouw te vinden om de borduurwerken te kopen, en veel gebruikers toonden interesse en de wens om haar klanten te kunnen worden. Adela heeft nu zelfs een fanclub, die aantoont dat je soms, zelfs vanuit de donkerste situaties, de hoop kunt vinden om er bovenop te krabbelen en vooruit te komen. 

En dit is precies wat haar verhaal laat zien: een ontroerend voorbeeld dat ons herinnert aan de waarde van het helpen van anderen en de noodzaak om niet onverschillig te blijven, ook door een klein gebaar dat het verschil kan maken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt