Een zoon hebben is als een leven lang zorgen voor de prins op het witte paard - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een zoon hebben is als een leven lang…
Getroffen door kleurenblindheid, ziet deze jongen de kleuren voor het eerst dankzij de hulp van het schoolhoofd Hij drinkt het laatste biertje in het ziekenhuis voordat hij sterft: zijn familie vervult de laatste wens van opa

Een zoon hebben is als een leven lang zorgen voor de prins op het witte paard

Door Janine
3.452
Advertisement

Sommige vrouwen hebben liever dochters of denken (ten onrechte) dat het moederschap gemakkelijker zou zijn met een meisje. Moeder zijn van een zoon heeft echter verschillende voordelen: een zoon zal je verwonderd aankijken, hij zal je op elke leeftijd bewonderen en je zult in zijn gedachten de eeuwige belichaming van vrouwelijke perfectie en een absoluut referentiepunt in zijn leven zijn. Hier zijn 10 redenen waarom het hebben van een zoon betekent dat je je leven lang een prins op het witte paard hebt, en alle moeders van de wereld... weten dit!

  • Kleding: wanneer je een dochter hebt, is het uitkiezen van haar kleding veel leuker. Allerlei tinten roze, glitter, pompons, er is keuze genoeg. Maar je moet weten, dat de kleding van jongens veel eenvoudiger is, en deze beperkte keuze is absoluut een voordeel, het zal de keuze en dus het leven van een moeder gemakkelijker maken. Omdat je uiteindelijk niet zoveel zult uitgeven om je zoon aan te kleden!
  • Haar: kroeshaar, krullend of helemaal afgeschoren? Geen paniek, het is een jongen! Er zal weinig onderhoud nodig zijn en je kunt ze misschien zelfs thuis knippen. Vergeet middagen lang bij de kapper zitten, zoals meisjes, want zoons… hebben alleen een kam nodig.
  • Liefde: noem het een Oedipuscomplex als je wilt, maar niemand kan ontkennen dat zoons een speciale liefde voor hun moeder hebben. Een zoon is de enige man die je mooi vindt, zelfs als je moe bent, met gezwollen ogen en je haar door de war!
  • Bijnamen: Mijn kleine man, mijn kleine aap... Hoe noem je je kind? De bijnamen van kinderen lijken vaak vreemd, en je zoon heeft aangetoond dat dit niet altijd zo is, omdat ze diep van binnen deze ironie van hun moeder weten te waarderen... Het is een leuke manier om je genegenheid aan je kleine prins te uiten.
  • Cyclus: zelfs de meest fervente verdedigers van meisjes zijn bang voor hun puberteit in de tienerjaren en hormonale stemmingswisselingen. Het hebben van een zoon betekent ook de veiligheid van deze kritieke periode. Natuurlijk hebben jongens ook hun momenten en crises, maar in mindere mate, en in ieder geval… zullen ze nooit menstrueren!

 

foto: Pixabay
  • Kleuren: Vraag het aan de moeders van meisjes, roze ben je snel zat. Maar we hebben nog nooit iemand horen klagen over te veel blauw, groen of bruin. Dus!
  • Energie: zoons zijn vaak heel fysiek en hebben veel energie. Het is een waar genoegen (soms ook beangstigend en vermoeiend) om te zien terwijl hij aan een avontuur begint en de wereld om hem heen ontdekt.
  • Druk: Een jongen wil eerder met iemand zoals jij trouwen dan op jou lijken. Het hebben van een meisje betekent haar laten zien hoe ze een vrouw moet zijn, in voor- en tegenspoed. Met een jongen heb je die druk niet!
  • Speelgoed: alle moeders weten dat hun jeugd uit meer Barbies bestond dan voetbalplaatjes. Als je een zoon hebt, krijg je de kans om spellen te ontdekken die je misschien niet kende.
  • Vaderschap: Je schoonmoeder zal verhalen over je man hebben verteld, maar niets is mooier dan hem terug te zien keren naar de kindertijd met zijn zoontje. Het is altijd bijzonder ontroerend om de medeplichtigheid en liefde te zien tussen de twee mannen van je leven. Meer harmonie tussen de mannen van het huis, meer geluk in het gezin!

Het werk van een moeder is niet makkelijk, maar wat een voldoening kunnen onze kinderen ons geven!

Tags: KinderenFamilie
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt