Elke dag bezoekt dit hert een oude vrouw die zich alleen voelt: tussen de twee ontstaat een geweldige vriendschap - BekijkDezeVideo.nl
x
Elke dag bezoekt dit hert een oude vrouw…
Een Duitse herder pup vond zijn toevlucht in de kerststal van de stad nadat hij in de steek was gelaten Een vader filmt zijn dochter 20 jaar lang en maakt een video die ons eraan herinnert hoe snel onze kinderen groeien

Elke dag bezoekt dit hert een oude vrouw die zich alleen voelt: tussen de twee ontstaat een geweldige vriendschap

07 December 2019 • Door Janine
7.378
Advertisement

Sommige mensen stellen zich een prachtige trofee voor als ze een groot hert zien, maar voor deze oudere dame uit Aurland, Noorwegen, was de aanwezigheid van het dier eerder een teken van hoop. Op 81-jarige leeftijd en na de dood van haar man, dacht Mette Kvam dat ze de rest van haar dagen alleen in haar afgelegen huis in de bergen zou doorbrengen. In plaats daarvan begon Mette, ondanks de gedwongen eenzaamheid, dagelijks onverwachte bezoeken te ontvangen: elke dag kwam een hert bij het raam van haar huis staan. Tussen die twee ontstond een soort speciale vriendschap.


Experts raden meestal aan herten nooit te benaderen. Hoewel ze prachtig zijn en vriendelijke wezens lijken, kunnen ze een mens aanzienlijk pijn doen. Maar voor Mette deed die waarschuwing er niet zoveel toe. Een arme alleenstaande weduwe, in een huis omringd door alleen sneeuw... waarom zou ze zich zorgen maken om mogelijke risico's? Toen ze het hert zag met zijn indrukwekkende horens, kon ze niet anders dan verliefd op hem worden. Voor haar vertegenwoordigde het geen wild en gevaarlijk dier, maar een vriendelijk wezen.

Zo besloot ze op een dag hem iets te eten te geven

Op een mooie dag pakte Mette wat brood en leunde uit het raam, wachtend op haar vriend het hert. Toen hij aan kwam lopen, begon het dier zijn nek omhoog te strekken om het raam te bereiken van waaruit de oude vrouw hem het stuk brood overhandigde. Het hert was helemaal niet bang en nam het stuk brood rechtstreeks uit Mette's hand, langzaam en voorzichtig.

Als je elke dag een hert voert, moet je het op zijn minst een naam geven. Daarom koos de vrouw ervoor hem Flippen te noemen. Na die eerste ontmoeting wist ze niet zeker of het hert naar haar terug zou komen ... maar dat deed het wel.

Advertisement

De vrouw gaf hem zelfs een naam: Flippen

This is beautiful! Every day this big, beautiful elk comes to this house to visit an elderly widow, who greets him with treats, gentle petting, and words of kindness. The wild stag is named Flippen, and he has been dropping by to check on his old friend twice a day for the last four years. In return for the animal's companionship, Mette Kvam of Aurland, Norway, returns his affection by giving him head rubs and feeding him bread and other snacks. "She says that they are so lucky for having each other," Britt Haugsevje Vangn, who caught the display on camera, told Caters News. "Mette has no kids and since her husband passed away she has no one - she only has Flippen in her life now." But, it seems like Flippen has no problem keeping the widow company. He's even sometimes spotted sleeping outside her home. "It seems like they are best friends," Haugsevje Vangen said. "The hunters in the area have decided not to shoot him because of their friendship." Credit: Cater News Agency and NTD Inspired Life

Pubblicato da Ingebretsen's Nordic Marketplace su Giovedì 14 settembre 2017

Elke dag staat Flippen voor het raam van Mette en wacht op zijn favoriete eten. Vanaf dat eerste moment kwam het hert terug om de vrouw niet één keer maar twee keer per dag te bezoeken. Tijdens een wandeling in de bergen slaagde een andere vrouw, Britt genaamd, erin om met haar mobiele telefoon de prachtige interactie tussen Mette en haar "vriend" het hert te vereeuwigen (dit is de video).

Mette voelt zich nu niet langer alleen en houdt ervan om Flippen's bezoekjes elke dag te ontvangen... wat een geweldige vriendschap!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt