Ik leer dat ik niet altijd hoef te reageren op alles wat me pijn doet - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ik leer dat ik niet altijd hoef te reageren…
Deze kat opende een pakket tortilla's om ze op te eten toen zijn baasje naar het toilet ging Een nicht als vriendin is als de zus die we altijd al wilden hebben

Ik leer dat ik niet altijd hoef te reageren op alles wat me pijn doet

Door Janine
2.408
Advertisement

Soms, wanneer een persoon ons slecht behandelt of wanneer we beledigingen ondergaan die ons pijn doen, willen we ook met kwaadheid reageren - ook impulsief - op degenen die ons zoveel pijn hebben veroorzaakt. In werkelijkheid is het een absoluut normale reactie, in veel opzichten menselijk, maar zeker niet altijd nuttig voor het bereiken van onze ware rust.

De "voldoening" die we kunnen voelen door te reageren of op de een of andere manier de dingen in evenwicht te brengen, is in feite slechts een tijdelijk welzijn, een verspilling van energie die ons uiteindelijk niet echt doet groeien.

foto: Pexels

Volwassen zijn betekent in feite ook dat je niet noodzakelijkerwijs hoeft te reageren op alles wat ons dwars zit, niet tegen elke steen die onze weg belemmert te trappen, maar ook leren waar mogelijk problemen te omzeilen door de wereld te laten zien dat we beter kunnen zijn dan degenen die ons pijn doen.

Ten koste van alles proberen van iemand te "winnen" is uiteindelijk een verspilling van tijd en moeite, die ons met een groot gevoel van leegte achter kan laten. Op die momenten, waarin we druk bezig zijn om de meest geschikte les te vinden om te geven aan degenen die ons pijn hebben gedaan, riskeren we te verbitteren en zijn we blind voor alles wat we om ons heen hebben, inclusief de goede dingen.

Daarom is het vaak het beste om niets te zeggen, door te gaan en onverschilligheid te tonen jegens hen die onze redenen zeker nooit zullen begrijpen, om rust te krijgen. Als we dat nodig hebben, waarom zou je het dan niet echt in praktijk brengen? Aan de andere kant is het vooral een kwestie van jezelf liefhebben, een daad waarmee we de sterkste wapenuitrusting bouwen tegen mensen die ons pijn willen doen.

Natuurlijk: het zal niet altijd gemakkelijk zijn om dit gedrag aan te nemen, maar er is weinig voor nodig om te proberen van strategie te veranderen, te midden van zoveel teleurstellingen. Als het ons echter lukt, zullen geluk en rust ons dankbaar zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt