Er zit een doof kind in de klas: het kind dat naast hem zit vertelt hem over Roodkapje in gebarentaal - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Er zit een doof kind in de klas: het…
Veranderen op je 73e is mogelijk: deze vrouw heeft 62 kg verloren, door haar levensstijl radicaal aan te passen Op 86-jarige leeftijd besloot ze iets aan haar scoliose te doen: dankzij yoga kan de oudere vrouw weer lopen

Er zit een doof kind in de klas: het kind dat naast hem zit vertelt hem over Roodkapje in gebarentaal

Door Janine
3.627
Advertisement

Op school is het gemakkelijk dat zich sociale dynamieken creëren die sommige kinderen van de klas uitsluit: vaak worden degenen die als de zwaksten worden beschouwd, gediscrimineerd. Geen vrienden hebben en slecht worden behandeld door klasgenoten is een traumatische gebeurtenis die gevolgen kunnen hebben op de lange termijn. Gelukkig gebeurt dit niet altijd, en het is soms te danken aan de leraren die erin slagen om samenwerking tussen alle leerlingen van een klas te creëren.

In deze Braziliaanse klas op de lagere school is een doof kind dat kan zeggen dat hij speciale klasgenoten heeft: een van hen bood aan om het verhaal van Roodkapje dat de leraar aan het lezen was in gebarentaal te vertellen.

Edilson dos Santos is een Braziliaanse onderwijzer, evenals de auteur van de video die duizenden views op Facebook heeft gekregen: in de video, gemaakt tijdens een les, zie je een kind gebaren maken gericht op een ander kind, dat af en toe met andere gebaren reageert.

Wat er gebeurt is een ontroerend voorbeeld van scholastieke inclusie: het kind aan de rechterkant is namelijk doof, en daarom vertaalt zijn klasgenoot het verhaal van Roodkapje, dat de leraar voorleest.

We weten niet of de intentie om het verhaal door het kind te "vertalen" daadwerkelijk succesvol is, maar in ieder geval is de poging om het dove kind deel te laten nemen aan het lezen in de klas, lovenswaardig.

Kinderen hebben een gevoeligheid die op de meest onwaarschijnlijke momenten en op de meest oprechte manieren naar voren komt: de kleine student maakte misschien zomaar wat gebaren, maar bracht een belangrijkere boodschap over dan het sprookje zelf: hij vertelt zijn vriend dat hij niet alleen is en dat er iemand in de klas is die om hem geeft.

Een scène waar wij volwassenen inspiratie uit moeten halen!

Meu aluno do Pré II (5 anos) "traduzindo" a história da CHAPEUZINHO VERMELHO para o amiguinho surdo...❤️❤️

Pubblicato da Edilson Dos Santos su Venerdì 22 novembre 2019
Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt