Dit kind met het syndroom van Down omarmt en troost zijn autistische klasgenoot - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit kind met het syndroom van Down omarmt…
Deze oude vrouw was bang voor de Pitbull van de buurman, maar toen ze in huis viel, redde de hond haar leven Een vrachtwagenchauffeur huilt van vreugde als hij de kat vindt die hem altijd vergezelde tijdens zijn reizen

Dit kind met het syndroom van Down omarmt en troost zijn autistische klasgenoot

08 December 2019 • Door Janine
2.396
Advertisement

De spontaniteit en empathie die een kind kan tonen, zullen ons blijven verbazen. Deze pure en oprechte wezens slagen er soms in om gebaren te maken die klein lijken, maar die een enorme betekenis hebben. Juist uit deze gebeurtenissen moet elke volwassene inspiratie opdoen en fundamentele lessen trekken.

En we kunnen alleen maar dit denken als we de video bekijken waar we het over hebben. Een klein, groot ontroerend gebaar, gefilmd door een leraar, uitgevoerd door een heel speciale student.

via: Daily Mail

We bevinden ons op een basisschool in Mexico, waar een leraar, die liever anoniem bleef, de scène die hij bijwoonde wel moest filmen. Toen een van zijn leerlingen met autisme in moeilijkheden verkeerde, bang en verlamd door de relationele problemen die zijn syndroom helaas met zich meebrengt, kreeg hij unieke steun van een andere klasgenoot.

We hebben het over een kind met het syndroom van Down dat, zonder erover na te denken en alsof het de normaalste zaak van de wereld was, probeerde zijn autistische klasgenoot te kalmeren, door hem eerst te strelen, vervolgens stevig in zijn armen te nemen en uiteindelijk zijn tranen te drogen.

Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden om uit te drukken wat je voelt als je naar de scène kijkt. De empathie, tederheid en spontaniteit die dit kind toont, dat al minder gelukkig is dan anderen vanwege zijn toestand, is ongekend en zijn voorbeeldiger dan duizend woorden.

Om deze reden ging de video in korte tijd het web over en ontroerde miljoenen gebruikers op Facebook, Twitter en Reddit. Veel mensen hebben in feite hun ervaringen beschreven naast een kind met het syndroom van Down en definiëren deze conditie als allesbehalve "beperkend" vanuit het oogpunt van vriendelijkheid, sympathie en het vermogen om gevoelens van anderen te begrijpen.

Advertisement

Het gebaar van dit prachtige kind was werkelijk hartverwarmend. We hopen dat veel mensen geïnspireerd zullen zijn om zijn voorbeeld te volgen en, dag na dag, met een beetje meer vriendelijkheid en menselijkheid te handelen.

Hieronder is de link naar de video van de ontroerende gebeurtenis:

https://www.facebook.com/Jaliscooculto/videos/2924322517580430/?v=2924322517580430

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt