Dit meisje redde een pasgeboren ezel en nam het als huisdier

Janine image
door Janine

13 December 2019

Dit meisje redde een pasgeboren ezel en nam het als huisdier
Advertisement

Veel mensen komen toevallig een hond of een kat tegen in moeilijkheden, misschien achtergelaten aan de kant van de weg of in duidelijk gevaar. Op die momenten kan een instinct worden geactiveerd dat ons ertoe brengt om te zorgen voor deze dieren die traumatische ervaringen hebben ondergaan, en het is niet ongewoon voor ons om te stoppen en ze op te pakken om ze mee naar huis te nemen of naar de dierenarts te brengen voor een behandeling.

En als je in plaats van de gebruikelijke hond of kat voor een klein ezeltje staat?

via The Dodo

Advertisement

Dit is wat er gebeurde met de 17-jarige Peyton Dankworth die, dankzij de ontdekking van een van haar vriendinnen, een zeldzaam en bijzonder "huisdier" meenam. Het gaat om een ezel, gevonden door de vriendin van het meisje terwijl ze aan het paardrijden was. Het meisje riep Peyton, die meteen kwam kijken waar het om ging.

Advertisement

Het arme dier was duidelijk ondervoed en zou het niet lang volhouden zonder de behandeling die het nodig had. Dus Peyton kwam onmiddellijk in actie om hem te redden, in een poging alles te doen om hem te voeden en zijn vitale functies te stimuleren. Ondanks de aanzienlijke inspanningen van de 17-jarige leek de ezel in eerste instantie echter niet te herstellen.

Maar zonder op te geven, slaagde Jack (zoals het schattige kleine dier heet) erin om weer te eten en de kracht terug te krijgen om te kunnen lopen. Na de ontroerende redding werd de ezel in feite het huisdier van het meisje. Het 17-jarige meisje speelt zo vaak mogelijk met hem en neemt hem en haar honden mee naar buiten voor lange wandelingen.

Onnodig te zeggen dat Jack nu een echt lid van de familie is, net zoals een kat of hond zou zijn. Het verschil is alleen dat hij een ezel is, maar uiteindelijk is het slechts een detail, omdat de liefde die hij ontvangt even groot is. Zoveel dat Peyton heeft besloten haar leven te wijden aan de zorg voor dieren in nood.

Advertisement