Dit meisje met cerebrale parese traint al maanden om de kerstrun van haar stad te lopen - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit meisje met cerebrale parese traint…
Een chauffeur veranderde een Engelse bus in een opvangcentrum voor daklozen Bij de dierenarts gebruikte deze hond zijn tong om de deur van zijn kooi te openen

Dit meisje met cerebrale parese traint al maanden om de kerstrun van haar stad te lopen

23 December 2019 • Door Janine
1.968
Advertisement

Mena, 17, werd prematuur geboren en op 1-jarige leeftijd ontwikkelde ze een vorm van hersenverlamming die haar belette te lopen en al haar bewegingen bemoeilijkte. In het dagelijks leven verplaatst ze zich met een manuele rolstoel, maar toen ze hoorde over een race wilde ze koste wat kost deelnemen. Dankzij een constante training en veel wilskracht zijn de resultaten die Mena heeft bereikt ongelooflijk.


Iets meer dan 1 kilometer rennen is niets bijzonders voor een 17-jarige, maar voor Mena was het een moeilijk doel om te bereiken. Sinds de leeftijd van 1 jaar is ze gehandicapt en om te lopen gebruikt ze een rolstoel.

Zes jaar geleden hoorde ze voor het eerst over een race in haar stad, Las Vegas, georganiseerd voor de kerstvakantie. Maanden voor de grote dag trainde ze zo intens met haar vader dat ze erin slaagde de race te beëindigen met alleen de hulp van een rollator.

foto: Facebook

Ondanks de voorbeeldige inzet eindigde Mena de race 90 minuten te laat; het evenement was beëindigd verklaard en de wegen waren weer opengesteld voor verkeer. Mena en haar vader moesten de route op de trottoirs afmaken en letten op de auto's die weer in circulatie waren.

Voor de race van dit jaar wilde Mena haar persoonlijk record verbeteren: wederom met haar vader hervatte ze de training en ging naar de sportschool om haar spieruithoudingsvermogen te verbeteren.

Advertisement

Met enorme voldoening hebben haar grote offers hun vruchten afgeworpen: in de laatste race die voor Kerstmis werd georganiseerd, deed Mena er 42 minuten korter over om de race te voltooien, maar dat niet alleen: ze rende ook 800 meter meer, dit alles in slechts 38 minuten!

foto: Twitter

Voor de gelegenheid kwam haar grootmoeder naar Las Vegas uit Engeland en al haar familieleden en vrienden verkleedden zich als de kerstman en liepen de laatste meters van de race met haar mee.

Mena wilde laten zien hoe je met alleen wilskracht onverwachte resultaten kunt bereiken en hoe een lichamelijke handicap je toch in staat stelt je leven ten volle te leven.

De aankomst van Mena aan de finish werd gefilmd en gedeeld op sociale media: momenten van enorme adrenaline die alle inzet die Mena had om dit geweldige doel voor haar concreet te maken, tastbaar maakten: mis de video niet!

Tags: SportKerstMotiverende
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt