7-jarig meisje betreedt de geschiedenis van de Olympische Jeugdspelen: ze is de "snelste van het land"

Janine image
door Janine

04 September 2022

7-jarig meisje betreedt de geschiedenis van de Olympische Jeugdspelen: ze is de "snelste van het land"
Advertisement

Kinderen zijn pure energie: breng maar eens vijf minuten met ze door om te worden overspoeld in hun zorgeloze vreugde en natuurlijke bewegingsdrang, zelfs als de nieuwe systemen van entertainment hen uitnodigen om een ​​meer zittend leven te leiden. Terwijl de meeste kinderen de zomer doorbrachten met het spelen van videogames of luieren in huis, besloot een 7-jarige uit Dallas, Texas, in de Verenigde Staten, in plaats daarvan haar oneindige energie te investeren door hard te trainen om deel te nemen aan de Junior Olympics.

Laten we eens kijken wie ze is en wat ze heeft gedaan.

via Fox4news

Advertisement
Korea.net/Wikimedia - Not the actual photo

Korea.net/Wikimedia - Not the actual photo

De kleine Dakota White viel enige tijd geleden de pers al op, toen enkele TikTok-video's, waarin ze op de baan liep, viraal gingen. Ze vestigde onlangs een nieuw record op de 100 meter estafette voor meisjes tot 8 jaar op de AAU Junior Olympics. Dakota liep haar gedeelte in minder dan 60 seconden en vestigde ook een nationaal record.

Toen de verslaggevers haar vroegen hoe ze zo snel weet te zijn, antwoordde het meisje openhartig: "Ik ren gewoon heel hard". Dakota's vader, Cam White, is een voormalige achtervanger van de Texas Christian University. Hij begon met haar te trainen toen ze nog maar 3 jaar oud was. "Ik merkte meteen haar slanke figuur op, ze heeft een te gekke lijn. Toen ze klein was, was ze natuurlijk niet zo snel, maar haar vorm was al perfect. Toen ze vorderde, begonnen we haar te laten volgen door verschillende coaches”, legde hij uit. “Toen Dakota 6 jaar werd, won ze al haar races en blinkt ze uit in een sport waar ze van houdt."

Advertisement
YouTube/screenshot - FOX 4 Dallas-Fort Worth

YouTube/screenshot - FOX 4 Dallas-Fort Worth

In een recente video op sociale media deelde Dakota haar motto: "Geen enkele rustdag". Het meisje legde uit dat ze deze zomer zelfs geen dag vrij wilde nemen, ondanks de hitte. Haar vader zei dat hij haar hielp in haar zoektocht door haar aan te moedigen een dieet te volgen dat rijk is aan gezond en vers voedsel, vergezeld van overvloedige hydratatie.

"Ze at minder snacks en voedsel en at gezond. Het is bekend dat kinderen ook graag ongezond eten, maar we hebben geprobeerd de consumptie ervan te beperken," zei hij. “Ze traint hard, maar ze doet het graag.”

 

Dakota toonde trots haar nieuwe gouden medaille op de Junior Olympics en verklaarde dat ze er nu aardig wat begint te verzamelen. "Als ik ze zie, lijken het er wel honderd," merkte ze met een glimlach op. Haar vader zei dat ze allemaal in haar kamer zijn uitgestald naast foto's van haar idool, LSU atletiekster Sha'Carri Richardson, ook uit Noord-Texas.

We hopen dat deze jonge ster steeds beter kan worden en dat ze het succes kan behalen dat ze verdient. We wensen haar heel veel succes!

Advertisement