Deze huiselijke rat lijkt de hand van haar baasje te pakken om haar haar kleintjes te laten zien - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze huiselijke rat lijkt de hand van…
Deze lunchroom blijft open op eerste kerstdag om gratis maaltijden aan te bieden aan minder bedeelden Ze verlaat haar vriend en drie banen en besluit met haar geliefde hond het land rond te reizen in haar busje

Deze huiselijke rat lijkt de hand van haar baasje te pakken om haar haar kleintjes te laten zien

31 December 2019 • Door Janine
4.409
Advertisement

Een moeder zal altijd trots zijn op haar kinderen en zal zich tot hen wenden alsof ze de mooiste wezens op aarde zijn - ze zullen altijd de eerste zijn die je schoonheid als kind prijzen, en niet omdat ze zich verplicht voelen om het als moeder te doen, maar omdat ze er serieus in geloven. Dit gebeurt niet alleen bij mensen, maar ook bij andere diersoorten. Zelfs ratten, zoveel in diskrediet gebracht door de meeste mensen, gedragen zich met veel genegenheid jegens hun kleintjes. Deze gigantische muis kijkt er naar uit haar pasgeborenen aan haar baasje te laten zien.


Veel mensen hebben niet veel sympathie voor ratten en, in het algemeen, voor knaagdieren. In de populaire cultuur wordt de rat vaak geassocieerd met vuil en ziekte, maar in werkelijkheid blijkt het een schoner dier te zijn dan je je kunt voorstellen, en ook erg intelligent.

Deze gigantische Afrikaanse rat werd gefilmd terwijl haar baasje naar haar hol werd gesleept, waar haar kleintjes slapen. Op de video kun je zien hoe moeder-rat het meisje “bij de hand neemt" en haar naar haar schuilplaats duwt. Haar gedrag verbaast ons niet, aangezien dit type gigantische rat kan worden beschouwd als een uitstekend gezelschapsdier: als het vanaf jonge leeftijd wordt getraind, raakt de rat vertrouwd met de mens en toont hij zich in al zijn intelligentie en gezelligheid.

Het is een rat behorende tot de ONG APOPO, een organisatie gevestigd in België en Tanzania, die al jaren een gigantisch ratten-trainingsproject uitvoert, waarbij het hun reukvermogen gebruikt om te zoeken naar antipersoonsmijnen en uitbraken van tuberculose.

Onder de meest populaire reacties die op de video in kwestie zijn geschreven, is er een waarin een gebruiker de situatie lijkt te verduidelijken: "de rat toont u haar kleintjes niet... hij neemt u mee naar haar huis, om u te beschermen… omdat muizen dat doen als jongen worden geboren... hij beschouwt je eigenlijk als een lid van de familie, hij houdt van je en wil je beschermen."

Het is in ieder geval duidelijk dat we getuige zijn van een teder gebaar van het dier, dat niet zo agressief is als velen vrezen. Het zijn lieve en schattige wezens, net als elk ander dier.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt