De gezondheid van onze voeten is belangrijk: hoe ze elke dag te verzorgen en onnodig gedoe te voorkomen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De gezondheid van onze voeten is belangrijk:…
Dit echtpaar besloot op hun bruiloft een Hij was de enige in de opvang zonder een huis, na een jaar vond deze hond een lieve familie

De gezondheid van onze voeten is belangrijk: hoe ze elke dag te verzorgen en onnodig gedoe te voorkomen

Door Janine
2.096
Advertisement

Voor je voeten zorgen is veel belangrijker dan de meesten van ons denken. De voeten zijn de basis waarop ons lichaam rust en waarop het vertrouwt om zichzelf te ondersteunen; bovendien is de voetzool een buitengewone reflexogene plaats, omdat deze rijk is aan punten die overeenkomen met alle interne organen. Daarom moet de gezondheid van onze voeten hoog in het vaandel staan, net zoals we om andere delen van het lichaam geven. In dit artikel willen we je enkele eenvoudige trucs en tips aanbieden om de gezondheid van de voeten te beschermen.

via: Webmd
foto: Pixabay

1 - Houd je voeten altijd droog: probeer elke keer dat je een douche neemt, ze goed te drogen om de vorming van schimmels te voorkomen. Vermijd indien mogelijk te veel dagen achter elkaar dezelfde schoenen te dragen.

2 - Knip je nagels correct: het lijkt banaal, maar het correct knippen van je nagels kan verschillende vervelende kwalen voorkomen. Allereerst is het goed om te voorkomen dat ze rond worden geknipt, omdat ze kunnen incarneren; ze moeten kort worden geknipt, maar niet overdreven. Probeer ze altijd te knippen na het nemen van een bad of douche - de nagelriemen en de nagels zijn dan zacht geworden en het is gemakkelijker om ze te knippen. Let er echter op dat je de nagelriemen niet verwijdert (het is beter om ze eenvoudig te laten zakken).

foto: Pxhere

3 - Voetbaden: er is niets beter dan een lekker warm voetbad in de winter, na moe thuis te zijn gekomen van het werk. In elk seizoen is het echter een goede gewoonte om je voeten eenmaal per week gedurende 15-20 minuten in een teiltje te doen. Je kunt gewoon zout, etherische oliën of kruideninfusies aan het water toevoegen om bij te dragen aan het welzijn van je voeten. Eenmaal verzacht kun je, als je geen specifieke voetaandoeningen hebt, een puimsteen gebruiken om de lagen van de “dode" huid te exfoliëren en te verwijderen.

4 - Exfoliëren: periodieke huidafschilfering is noodzakelijk om van dode cellen af te komen; gezien het feit dat de levensduur van een epidermale cel ongeveer 28 dagen is, is het raadzaam om wekelijks een scrub- of puimsteen te gebruiken. Als je een natuurlijk recept voor het scrubben wilt nemen, kun je een lichaamsolie mengen met een paar theelepels suiker.

Advertisement
foto: pxfuel

5 - Hydrateren met crèmes/oliën: hydratatie is erg belangrijk! Na het voetbad en de peeling is het goed om een goede crème aan te brengen om de hielen, tenen en voetzolen te hydrateren. Je voeten moeten net als je gezicht, handen en de rest van het lichaam worden gehydrateerd!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt