Deze dappere border collie redde haar kudde schapen van een gevaarlijke brand in Australië - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze dappere border collie redde haar…
De heldhaftige redding van een pup die in een bevroren meer was gevallen door twee dappere brandweerlieden Reis zoveel mogelijk: geld kan terugkeren, tijd en emoties niet

Deze dappere border collie redde haar kudde schapen van een gevaarlijke brand in Australië

09 Januari 2020 • Door Janine
10.149
Advertisement

Een heldhaftige border collie heeft een kudde schapen bij elkaar verzameld en hen van de vlammenzee verwijderd die zich een weg baande naar hun boerderij in Australië. De schattige hond genaamd Patsy en haar baasje trotseerden het vuur op oudejaarsavond 2019 toen deze oplaaide in de landelijke plaats Corryong in Victoria, Australië. Hoewel de vlammen steeds dichter bij het terrein kwamen, waagden de man en de hond zich naar buiten om ervoor te zorgen dat de schapen zo veilig mogelijk waren.

via: Metro UK

Cath Hill, de zus van de eigenaar van de border collier, deelde een foto van de “wonderbaarlijke hond” op sociale media, waarin ze schreef dat Patsy hielp de kudde bij elkaar te drijven en naar de dichtstbijzijnde heuvel te leiden, veilig voor de grazende dieren, alvorens terug te keren om het vuur te bestrijden.

Dankzij het harde werk van Patsy en haar eigenaar zijn bijna alle schapen gered van het dreigende vuur, evenals hooibalen en kuilvoer, de schuur en beide huizen op het landgoed Hill.

De video van de border collie is meer dan 5000 keer gedeeld sinds Cath deze online heeft gedeeld, daarom maakt de zus van de gelegenheid gebruik om donaties te vragen om de crisis op het Australische continent te helpen bestrijden.

GoFundMe-pagina's zijn gemaakt om lokale gebieden te helpen op dit dramatische moment, terwijl grotere goede doelen zoals het Australische Rode Kruis ook donaties uit het hele land ontvangen, en ook wereldwijd...

Advertisement

Een heroïsch gebaar dat niet alleen het web over ging en succes en populariteit kreeg, maar ook een gebeurtenis was dat probeerde de tragedie van bosbranden in Australië te "vertellen" vanuit een ongekend perspectief.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt