Echte liefde moet met zorg en geduld worden opgebouwd, elke dag opnieuw - BekijkDezeVideo.nl
x
Echte liefde moet met zorg en geduld…
Kort voor zijn dood maakte dit zieke kind zijn droom waar: een vriend van de brandweer worden Kinderen opvoeden zonder straf en beloningen: de voordelen van de Montessori-methode

Echte liefde moet met zorg en geduld worden opgebouwd, elke dag opnieuw

14 Januari 2020 • Door Janine
2.222
Advertisement

Meestal komt de liefde wanneer je het het minst verwacht, net als een aangenaam "ongelukje”. Misschien heb je je beste jaren doorgebracht op zoek naar een soulmate, waarbij je er alles aan hebt gedaan om het te vinden, zonder resultaten te krijgen. Maar dan, wanneer je het het minst verwacht, word je verliefd en begin je de beste momenten van je leven door te brengen met iemand waar je lang op hebt gewacht. Je weet ook dat dit allemaal op een dag de neiging zal hebben om een sleur te worden, niet omdat er geen liefde meer tussen jou en je partner zal zijn, maar er gewoon een nieuw moment zal komen om mee om te gaan en het zal het moeilijkste zijn - het moment van totale acceptatie van de andere persoon, degene waarin je je mouwen opstroopt om een echte en duurzame relatie op te bouwen.

foto: Pexels

De totale acceptatie van de partner, de constructie van liefde, is een beslissing die samen wordt genomen: je kiest om samen te zijn en te blijven. De relatie vereist in de loop van de tijd constante zorg en aandacht, zodat we klaar zijn om elk type probleem aan te pakken. De zogenaamde "ware liefde" is degene die langer duurt dan in het begin - het is de persoon met wie je op een bepaald moment in je leven besluit om die liefde steen voor steen te gaan bouwen, woord voor woord en kus voor kus.

Terugkijkend kun je misschien het ongelooflijke kunstwerk bewonderen dat jij en je partner hebben gebouwd. Een solide structuur, die werd opgebouwd op basis van soms moeilijke keuzes en beslissingen. Het is beweging en het is leven; het is ook nostalgie en rusteloosheid, maar bovenal is het iets dat ons beslist menselijker maakt, omdat het ons de mooiste delen van ons eigen wezen laat ontdekken, die waarvan we dachten dat ze niet bestonden of levenloos waren.

foto: Pexels

Daarom is liefde een ongelooflijke constructie uitgevoerd door twee bekwame architecten die moeten leren om elkaar te tolereren: ze moeten de verschillen kunnen begrijpen en vooral naar elkaar kunnen luisteren. Communicatie is de sleutel tot dit soort “werk”. Uiteindelijk zul je zien dat het de moeite waard was om lief te hebben en geliefd te worden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt