De eigenaresse van deze cafetaria gaf een dakloze, die het restaurant binnenkwam om te bedelen, een baan - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De eigenaresse van deze cafetaria gaf…
Deze pasgeboren wallaby's zijn gered van het vuur en genieten nu van de rust onder warme dekens Hij keert terug naar school na 3 jaar vechten tegen leukemie: zijn klasgenoten verwelkomen hem met een daverend applaus

De eigenaresse van deze cafetaria gaf een dakloze, die het restaurant binnenkwam om te bedelen, een baan

Door Janine
2.100
Advertisement

De wereld is vol met mensen die niets hebben, en waar we veel goeds voor kunnen doen. Op die momenten, wanneer we besluiten iets te doen voor diegenen die minder geluk hebben dan wij, geven we ongetwijfeld een prachtig voorbeeld van tolerantie en menselijkheid, waarden die altijd op de eerste plaats moeten staan.

Het is niet ongewoon om getuige te zijn van nare scènes waarin behoeftige mensen, misschien daklozen, openbare plaatsen betreden en worden verwijderd door de eigenaren, geïrriteerd of bang bij de gedachte klanten te kunnen verliezen. Een houding die zeker niet hoort bij Cesia Abigail, eigenaresse van Abi's Café in Minneapolis, in Minnesota, die de wereld een schitterende les in vrijgevigheid heeft gegeven.

via: CBS News

Toen Marcus, een dakloze man, zich tot de vrouw wendde om geld te vragen, had Abigail de man uit haar restaurant kunnen verwijderen en hem naast de vernedering die hem al dwong te bedelen, nog meer te vernederen. Of ze had hem wat geld kunnen geven. Maar in plaats daarvan deed ze iets heel anders.

Abigail besloot namelijk dat ze een concreet signaal kon geven: niet alleen aan de man, maar ook aan haar klanten en zichzelf. Zo nodigde ze niet alleen Marcus uit om in de cafetaria te blijven, maar bood ze hem ook de kans om voor haar te werken. Dit alles ondanks de financiën van het restaurant waar het in die periode niet zo goed mee ging. Onnodig het geluk van de man te beschrijven, die het voorstel onmiddellijk accepteerde.

Alle eerdere pogingen die Marcus had gedaan om een baan te vinden, waren jammerlijk mislukt, nadat de mogelijke werkgevers hadden gezien in welke toestand hij zich bevond, en vooral omdat ze wisten dat hij net was vrijgelaten uit de gevangenis, na een straf uit te hebben gezeten voor een klein misdrijf.

Advertisement

Abigail heeft echter vertrouwen, openheid en tolerantie getoond en, vanuit wat aanvankelijk was bedoeld als een tijdelijke taak om te helpen in afwezigheid van andere werknemers, is het werk van Marcus geleidelijk stabieler geworden, alsook belangrijk voor het welzijn van het restaurant.

De man heeft namelijk met grote ernst laten zien dat hij het kan, hij zet zich in en verdient eerlijk de kost. Allemaal dankzij de vrouw die zijn leven compleet heeft veranderd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt