Kikkererwten zijn een uitstekende bron van plantaardige eiwitten en zeer belangrijke voedingsstoffen voor ons lichaam - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kikkererwten zijn een uitstekende bron…
Walnoten: rijk aan antioxidanten en omega-3, ze voorkomen hart- en vaatziekten en verbeteren de concentratie Ze werd gepest tijdens een basketbalwedstrijd omdat ze het syndroom van Down heeft: 3 spelers komen tussenbeide om haar te verdedigen

Kikkererwten zijn een uitstekende bron van plantaardige eiwitten en zeer belangrijke voedingsstoffen voor ons lichaam

Door Janine
1.896
Advertisement

Kikkererwten zijn een voedingsmiddel met een zeer oude geschiedenis, al bekend onder de Grieken, Romeinen en Egyptenaren, wiens teelt zich over de hele wereld heeft verspreid. Dit zijn peulvruchten met ongelooflijke gunstige eigenschappen en een uiterst delicate smaak, geschikt voor vele gerechten. Deze peulvruchten zijn in de eerste plaats een uitstekende bron van plantaardige eiwitten, maar ook van minerale zouten - in het bijzonder calcium, ijzer, fosfor en kalium. Alsof dat niet genoeg is, zijn kikkererwten ook erg rijk aan ijzer, waarvan de absorptie echter moet worden bevorderd door de aanwezigheid van vitamine C.

Degene die we kort hebben opgesomd, zijn slechts enkele van de vele voordelen die voortvloeien uit regelmatige consumptie van kikkererwten en peulvruchten.

via: Healthline

De belangrijkste voordelen van kikkererwten

foto: Pikrepo

Kikkererwten zijn peulvruchten met een gemiddeld aantal calorieën: 100 g gekookte kikkererwten brengen ongeveer 120 calorieën in ons lichaam. De eiwitten en vezels in deze peulvruchten kunnen helpen je eetlust onder controle te houden, omdat ze in synergie werken, de spijsvertering vertragen en een vol gevoel geven. Omdat ze rijk zijn aan eiwitten, vormen ze een uitstekend vegetarisch alternatief voor degenen die geen vlees eten. Naast de eetlust op afstand te houden, kunnen kikkererwten ook helpen het gewicht onder controle te houden, en botten en spieren te versterken. Bovendien hebben ze met een vrij lage caloriedichtheid minder calorieën dan de hoeveelheid voedingsstoffen die ze bevatten - daarom kan hun consumptie gewichtsverlies bevorderen.

foto: Maxpixels

Een aantal studies hebben gesuggereerd dat de kwaliteit van eiwitten in kikkererwten beter is dan die van andere soorten peulvruchten. Dit komt omdat kikkererwten bijna alle essentiële aminozuren bevatten, met uitzondering van methionine. Om deze reden worden ze niet als een complete eiwitbron beschouwd. Om ervoor te zorgen dat je alle essentiële aminozuren in je dieet binnenkrijgt, is het belangrijk om kikkererwten te combineren met een andere eiwitbron, zoals volkoren granen.

Kikkererwten kunnen ook de spijsvertering bevorderen dankzij hun hoge vezelgehalte dat constipatie helpt voorkomen en een goede darmtransit bevordert.

Deze peulvruchten bevatten veel voedingsstoffen, waaronder vitamine K, ijzer, fosfaat, calcium, magnesium, zink en andere vitamines die de structuur en kracht van de botten verbeteren.

Probeer overmatige consumptie van kikkererwten te voorkomen als je buikzwelling of darmproblemen hebt en, als je kiest voor ingeblikte kikkererwten, vergeet dan niet om ze goed af te spoelen onder stromend water, om ze beter verteerbaar en minder zout te maken.

Advertisement
Tags: EtenWelzijnGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt