Van een angstig persoon houden is niet eenvoudig, maar zijn gevoeligheid zal je terugbetalen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Van een angstig persoon houden is niet…
Roodlof is een groente die rijk is aan antioxiderende eigenschappen en die kan helpen het darmkanaal te “reinigen” De tedere beelden van een moeder Golden Retriever die haar puppy redt die op het punt staat in een greppel te vallen

Van een angstig persoon houden is niet eenvoudig, maar zijn gevoeligheid zal je terugbetalen

Door Janine
1.069
Advertisement

Van een angstig persoon houden is niet eenvoudig, dat is waar, maar je kunt veel leren van zo'n relatie. Angstige mensen nemen hun emoties meestal heel sterk waar en kunnen zich daar gemakkelijker op afstemmen dan degenen die daarentegen geloven dat ze een rustige manier van leven hebben, maar die in werkelijkheid zelfs moeite hebben om die emoties te herkennen. Wanneer je van een angstig persoon houdt, kies je ervoor om van een persoon te houden die empathisch en gevoelig is, niet alleen tegenover jezelf, maar ook tegenover die van je partner.

foto: Unsplash

Ondanks alle moeilijkheden die je kunt tegenkomen door met een angstig persoon om te gaan, moet je niet vergeten dat het de moeite waard is. Altijd. Zelfs wanneer je geanimeerd waarschijnlijkheden en nauwelijks haalbare scenario's bespreekt, die alleen de gedachten van je angstige partner in beslag nemen, is het altijd de moeite waard om voor de relatie te vechten. Onthoud dat de uitdrukking "alles gaat goed" vaker kan worden gebruikt dan je denkt. Een goede gewoonte in deze gevallen is om gewoon te luisteren naar wat je partner te zeggen heeft. Zelfs als hij er vandoor gaat.

Antwoord nooit met zinnen als "je overdrijft": als de persoon van wie je houdt zich open stelt en je vertelt over zijn gedachten die hem de hele nacht wakker hebben gehouden, moet je proberen hem op de beste manier te helpen.

foto: Pexels

Onthoud ook dat het niet is dat ze je niet vertrouwen: het is gewoon dat ze bang zijn. Als je zegt dat hij “een vriend” is, verandert het in hun hoofd in iemand die je relatie bedreigt. Het is geen kwestie van vertrouwen - het is dat ze het slachtoffer zijn van het absurde scenario dat zich automatisch in hun hoofd reproduceert en waarvoor ze zichzelf diep haten.

Leer begrijpen wanneer je hen kunt helpen, maar ook wanneer je dat niet kunt. Je weet heel goed dat het mensen zijn die minder geneigd zijn om hulp te vragen en dat ze liever 10 zenuwinzinkingen hebben dan toegeven dat ze een situatie niet aankunnen. Onvolledige dingen, plannen die op het laatste moment gewijzigd worden en onbeantwoorde berichten kunnen degenen die lijden aan angst overweldigen, maar als er iets is waar ze goed in zijn, is het liefde. Hun vermogen om je te laten zien hoeveel ze je waarderen en je aanbidden is ongeëvenaard. De liefde die ze je kunnen geven, zal je hart zo vullen dat je misschien beseft dat je tot dat moment leeg bent geweest of dat je altijd iets hebt gemist.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt