Een meisje huurt daklozen in om jassen te maken die slaapzakken worden voor behoeftigen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een meisje huurt daklozen in om jassen…
Deze honden helpen de jonge patiënten van een kinderziekenhuis elke dag om hun angsten te overwinnen Deze hond wordt eindelijk gered door een gulle vrouw na jaren op straat te hebben geleefd

Een meisje huurt daklozen in om jassen te maken die slaapzakken worden voor behoeftigen

Door Janine
1.104
Advertisement

Wanneer we ons bewust worden van situaties om ons heen die vol ongemak zijn en waarin mensen misschien niet het geluk hebben dingen te bezitten die voor ons vanzelfsprekend zijn, zou het niet slecht zijn om in actie te komen om te helpen, zelfs met een paar eenvoudige gebaren.

Als we de kans krijgen om iets concreets te doen, is helpen eigenlijk een van de mooiste dingen die we kunnen doen. Daar kan Veronika Scott over meepraten, een Amerikaanse studente Industrial Design in Detroit die, ter gelegenheid van een project toegewezen door een docent, iets heeft gerealiseerd dat het dagelijks leven van veel mensen heeft verbeterd.

Wat heeft iemand die gedwongen wordt op straat te leven echt nodig? Ongetwijfeld een schuilplaats, maar ook en vooral een baan. Welnu: Veronika is erin geslaagd om beide te geven. Toen haar docent aan zijn studenten vroeg om iets te ontwerpen dat aan een behoefte in de stad zou voldoen, richtten velen zich op het verbeteren van het landschap in Detroit. Veronika dacht er daarentegen aan haar inspanningen te richten op mensen die te vaak bijna onzichtbaar blijven.

Samenwerkend met een daklozenopvang in de Amerikaanse stad, creëerde ze in ongeveer 5 maanden een prototype van de EMPWR-jas, oftewel een regenjas die kan worden getransformeerd in een comfortabele slaapzak voor degenen die buiten slapen. Een uitstekend idee om een beetje op te warmen in de koude winter waar veel arme mensen elk jaar mee moeten zien om te gaan, in de VS en daarbuiten.

Advertisement

Join us in spreading the warmth this holiday season, by sponsoring a coat for someone in need. Visit https://www.empowermentplan.org/gift-registry/sponsor-a-coat to learn more.

Pubblicato da Empowerment Plan su Venerdì 20 dicembre 2019

Deze mensen willen echter niet alleen overleven, maar willen ook weer leven. En om dat te doen, moet je onafhankelijk zijn. Dus terwijl ze aan haar project werkte, dacht Veronika dat haar speciale jas geen oplossing was, maar alleen een remedie voor een van de symptomen van het probleem van daklozen. Op dat moment kwam de beslissing om daklozen aan te nemen en op te leiden om het product te maken, waardoor de organisatie Empowered Plan werd opgericht.

Keep someone warm, while keeping someone else employed. Doing a good deed feels better when you know you're helping those in need. Want to contribute? Click here: www.empowermentplan.org/donate #EMPWRdetroit

Pubblicato da Empowerment Plan su Lunedì 9 dicembre 2019

Sindsdien heeft de groep meer dan 15.000 slaapzakken geproduceerd en verdeeld onder daklozen, zelfs over de grenzen van de Verenigde Staten. Een werkelijk lovenswaardig voorbeeld, van hoe we vanuit een eenvoudig idee een prachtige manier kunnen bedenken om werk, waardigheid, perspectieven, doelen en hoop te bieden aan veel mensen die van het leven alleen maar teleurstellingen en pech hebben gehad.

“The biggest hurdle in the beginning was to settle into the idea that I had created something that could be a business,...

Pubblicato da Empowerment Plan su Martedì 28 agosto 2018
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt