De onwaarschijnlijke vriendschap tussen een zwerfkat en een lynx: onafscheidelijke katachtigen in de dierentuin van St. Petersburg - BekijkDezeVideo.nl
x
De onwaarschijnlijke vriendschap tussen…
Ik ben het zat om sterker te lijken dan ik in werkelijkheid ben Moederhond leidt vrijwilligers van een dierenopvang naar een huis waar andere dieren worden opgesloten en mishandeld

De onwaarschijnlijke vriendschap tussen een zwerfkat en een lynx: onafscheidelijke katachtigen in de dierentuin van St. Petersburg

02 Februari 2020 • Door Janine
12.607
Advertisement

Er zijn geen grenzen als het gaat om vriendschap. We blijven het herhalen, om de vele prachtige episodes te vertellen die ervan getuigen, en die dieren als protagonisten hebben.

Deze keer is een zwerfkat de hoofdrolspeler van ons verhaal, die over de hele wereld beroemd is geworden om zijn gebaar dat even ondernemend is als lief en grappig. De kat in kwestie had kennelijk een groot verlangen om zich te verenigen met zijn soortgenoot. Jammer dat het niet echt ... een kat zoals hij was.

via: USA Today

foto: Pinterest

We zijn in de dierentuin van St. Petersburg, waar een kat zonder huis, die het gebied verkende, op een van de gevaarlijkste plaatsen terechtkwam waar hij zich kon bevinden: de kooi van een lynx. Je leest het goed: ondanks dat het een katachtige is, is de lynx een zeer territoriaal dier dat, indien bedreigd, zijn territorium op een zeer agressieve manier kan verdedigen. Toen de nieuwsgierige zwerfkat zich echter in het “huis” van de lynx bevond, respecteerde deze “grote kat” hem in elk opzicht, zonder in het minst te worden gehinderd.

Zo ontstond een tedere en onlosmakelijke vriendschap tussen de twee, bijna alsof de lynx voor de kat een soort “moeder”-figuur was. Kat en lynx spelen samen, hebben plezier, kruipen bij elkaar, delen ruimtes: kortom, ze zijn onafscheidelijk. En hun onverwachte vriendschap ging al snel de wereld rond, nadat de medewerkers van de dierentuin de gast opmerkten die de lynx elke dag in zijn kooi opvrolijkte.

Advertisement

Ondanks het feit dat ze dagelijks door honderden mensen worden geobserveerd, kunnen dieren die in een dierentuin leven heel eenzaam zijn. Daarom wordt gezelschap fundamenteel voor hen. De lynx heeft de kat niet alleen gewillig geaccepteerd, maar heeft ook besloten hem te beschermen. Net alsof hij zijn puppy was.

foto: Imgur

De vriendschap tussen deze twee prachtige dieren is zo beroemd geworden dat veel van de bezoekers van de dierentuin er speciaal naartoe zijn gegaan alleen om getuige te zijn van hun samenleving.

In de loop van de tijd is er niets veranderd. De twee katten zijn gegroeid, maar zijn altijd een onafscheidelijk stel gebleven. Het is ongetwijfeld een verhaal dat iedereen laat zien hoe dieren ons leren wat termen als tolerantie en gelijkheid betekenen.

Tags: DierenKattenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt