Tandpasta veroorzaakt een gewelddadige allergische reactie: een 11-jarige meisje verliest haar leven door haar tanden te poetsen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Tandpasta veroorzaakt een gewelddadige…
De dochter laat haar zieke moeder bij het busstation achter zonder geld en documenten Deze wilde ezel springt, rent en kwispelt als een hond wanneer zijn menselijke vriend naar huis terugkeert

Tandpasta veroorzaakt een gewelddadige allergische reactie: een 11-jarige meisje verliest haar leven door haar tanden te poetsen

Door Janine
3.392
Advertisement

Het verhaal dat we je gaan vertellen heeft als hoofdrolspeelster een moeder zoals vele anderen, die op een dag te maken kreeg met het onverwachte verlies van haar 11-jarige dochter, Denise Saldate. De vreselijke ervaring werd verspreid door, Monique Altamirano, die vanaf dat moment wilde zorgen dat zoveel mogelijk mensen zich bewust zouden zijn van de risico's die ze elke dag lopen.

De arme Denise is overleden door een zeer eenvoudige actie, namelijk tanden poetsen, die een allergische reactie heeft veroorzaakt die te krachtig was voor haar jonge lichaam.

Denise had altijd geleden aan een sterke allergie voor zuivelproducten, waar de hele familie dagelijks mee te maken had, waardoor mogelijk risicovolle voedingsmiddelen werden vermeden. Maar, zoals vaak gebeurt, had niemand zich kunnen voorstellen dat het gevaar zich in een product voor persoonlijke verzorging zou kunnen bevinden.

Kort daarvoor had de tandarts een tandpasta voorgeschreven om het tandglazuur te versterken, dat echter een eiwit bevat dat is afgeleid van melk.

Zoals haar moeder zegt, begon Denise symptomen te ervaren meteen na het gebruik van de nieuwe tandpasta. Ze riep meteen haar moeder en zei dat ze een allergische reactie had en dat haar keel opzwol. De vrouw rende de kamer in en zag de donkere kleur van haar lippen die op een gewelddadig fenomeen wees.

Helaas waren de inhalatiespray, de epinefrine auto-injector en de spoed naar het ziekenhuis nutteloos: Denise bezweek aan deze te krachtige shok.

Een allergische reactie zoals die van Denise, zegt Dr. David Stukus van het Nationwide Children's Hospital die commentaar geeft op het incident, moet als zeer zeldzaam worden beschouwd, maar dit betekent niet dat het moet worden geminimaliseerd. Dit bijzonder ongelukkige geval moet alle families van allergische mensen helpen herinneren dat gevaar overal verborgen kan zitten, omdat industriële producten stoffen kunnen bevatten die je nooit zou verwachten te vinden.

De getuigenis van de arme Monique Altamirano wil precies dit vertellen: neem allergieën nooit te licht op, informeer zoveel mogelijk mensen over het probleem (zoals het schoolpersoneel of, in dit geval, de tandarts) en houd de levensreddende middelen altijd binnen handbereik.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt