7 voordelen van rozemarijn, een plant die nuttig is voor het verbeteren van de concentratie en het bevorderen van de spijsvertering

Janine image
door Janine

16 Februari 2020

7 voordelen van rozemarijn, een plant die nuttig is voor het verbeteren van de concentratie en het bevorderen van de spijsvertering
Advertisement

Het is een van de bekendste groenblijvende, geurige en bij het koken gebruikte kruiden, vooral in mediterrane diëten. We hebben het over rozemarijn, een natuurlijk product dat ideaal is om gerechten en recepten van verschillende soorten op smaak te brengen, maar ook om onze gezondheid te helpen.

Samen met veel andere soortgelijke kruiden is rozemarijn, naast dat het een goede smaak heeft, een krachtig hulpmiddel om ons lichaam te voorzien van veel vitale elementen die het nodig kan hebben. Het is geen toeval dat dit kruid sinds de oudheid wordt gebruikt om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Laten we eens kijken naar 7 manieren waarop deze prachtige plant, bron van ijzer, calcium en vitamine B-6, van pas kan komen.

via Medical News Today

Advertisement
pxfuel

pxfuel

1. Het is antioxidant en ontstekingsremmend

De verbindingen van dit soort aanwezig in rozemarijn helpen het immuunsysteem te versterken, de bloedcirculatie te verbeteren en het risico op ouderdomsziekten te verminderen.

2. Het kan de spijsvertering bevorderen en het zuiveren

In veel contexten als gevolg van remedies en traditionele geneeskunde wordt aangenomen dat rozemarijn deze eigenschap heeft en wordt gebruikt om indigestie te behandelen en de leverfunctie te herstellen. Het is duidelijk dat het in geval van ernstige problemen altijd goed is om te onthouden dat het raadzaam is om een ​​specialist te raadplegen.

3. Het kan goed zijn voor onze hersenen

Dankzij carnosinezuur is dit kostbare kruid in staat om de schade veroorzaakt door vrije radicalen te bestrijden, hersendegeneratie en alle mogelijk daarmee verband houdende pathologieën te voorkomen.

4. Het kan ons geheugen en onze concentratie helpen

Het aroma van rozemarijn is bij iedereen bekend: niemand kan onverschillig blijven als het onder zijn neus komt. Volgens psychofarmacologisch onderzoek kan deze heerlijke geur iemands geheugen en concentratie verbeteren en, in mindere mate, ook zijn humeur.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

5. Het kan goed zijn voor de ogen

Dankzij het carnosinezuur dat het bevat, kan rozemarijn de gezondheid van het oog effectief helpen. Volgens een studie kan dit kruid met name helpen bij het bestrijden van maculaire degeneratie in verband met het ouder worden.

6. Het kan de verspreiding van kanker en leukemie vertragen

Ook op dit gebied zijn verschillende studies uitgevoerd, die hebben ontdekt hoe ruw extract van rozemarijn gunstige effecten heeft gehad bij het vertragen van de verspreiding van leukemie en kankercellen.

7. Het helpt bij het verlichten van migraine

Hier worden we geconfronteerd met "grootmoeders tip”. De inademing van de stoom geproduceerd door kokende rozemarijn, is volgens de traditie nuttig voor het verlichten van hoofdpijn. Vroeger werd rozemarijn als pijnstiller gebruikt.

Kortom: als we het over rozemarijn hebben, hebben we te maken met een echt kostbaar geschenk van de natuur. Het gebruik ervan, indien duidelijk ondersteund door een medisch advies, kan effectief zijn bij het proberen om bepaalde gezondheidsproblemen te verlichten, altijd rekening houdend met het feit dat dit natuurlijke remedies zijn. Bij twijfel is het altijd beter om contact op te nemen met een specialist.

Advertisement