De leraar wordt al maandenlang niet betaald en moet op school slapen: zijn klas ondersteunt hem met een donatie - BekijkDezeVideo.nl
x
De leraar wordt al maandenlang niet…
De vrouwelijke scheidsrechter ontvangt beledigingen van ouders, maar de 11-jarige doelman stopt het spel om haar te verdedigen Dit kalf werd geboren met een hartvormige vlek op het hoofd op Valentijnsdag

De leraar wordt al maandenlang niet betaald en moet op school slapen: zijn klas ondersteunt hem met een donatie

19 Februari 2020 • Door Janine
5.668
Advertisement

Voor sommigen is lesgeven meer dan een baan: het is een roeping, waarop iemand de plicht heeft te reageren ondanks de moeilijkheden die zich kunnen voordoen bij het uitvoeren van een dergelijke activiteit. De moeilijkheden zijn in feite talrijk en variëren van het omgaan met vaak onhandelbare tieners en kinderen, tot niet elke maand op tijd worden betaald, afhankelijk van de staat waarin hij onderwijs geeft in het land waar hij zich bevindt. Leraar worden is in ieder geval de droom van veel hoopvolle jongeren, met de wens om dingen te veranderen dankzij hun inzet - om deze reden kan leraar zijn de mooiste baan ter wereld zijn!

Bruno Rafael Paiva is een van die leraren die besloot hardnekkig zijn werk te blijven doen, ondanks het feit dat het instituut hem al minstens 2 maanden niet had betaald. En daarom moest de leraar in het schoolgebouw wonen en slapen.

via: Metro

De jonge leraar was gedurende minstens 2 maanden niet betaald. Bruno zei dat hij een van zijn collega's met zwangerschapsverlof verving en, vanwege de vreselijke bureaucratie van zijn land (Brazilië), zijn naam niet was opgenomen op de loonlijst van de leraren. Een ernstige tekortkoming die hem dwong binnen de muren van het schoolgebouw te leven en letterlijk tussen de schoolbanken sliep. De jonge man kon het zich namelijk niet veroorloven om een kamer in de buurt van de school te betalen.

Bruno is duidelijk een leraar die zeer wordt gewaardeerd door zijn studenten, die hem, zodra ze van zijn situatie op de hoogte waren, hem wilden steunen.

De jongeren in zijn klas besloten iets te geven aan hun favoriete leraar, die tot nu toe zoveel had gedaan om zijn toewijding constant te houden. Zonder dat Bruno het verwachtte, bundelde de hele klas hun krachten om $400 als geschenk op te halen. Iemand in de klas moet de scène hebben gefilmd, want uit een online video kun je de reactie van de leraar met eigen ogen zien. Bruno lijkt zichtbaar ontroerd door dat gebaar en zodra een paar tranen over zijn wangen beginnen te rollen, staat de hele klas op om hem te omhelzen.

Het verhaal van een goede leraar die het niet opgaf ondanks moeilijkheden, en een klas leerlingen die zijn waarde en professionaliteit erkende.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt