40 mensen leren gebarentaal om te communiceren met de doof geboren dochter van de buren - BekijkDezeVideo.nl
x
40 mensen leren gebarentaal om te communiceren…
Deze jongen huurde een reclamebord om iedereen op de hoogte te stellen van de verjaardag van zijn hond Een model met het syndroom van Down liep op de catwalk tijdens de modeweek in New York en overwon elk vooroordeel

40 mensen leren gebarentaal om te communiceren met de doof geboren dochter van de buren

23 Februari 2020 • Door Janine
2.175
Advertisement

"Als je elkaar als buren onderling niet helpt..." - het is een vrij gebruikelijk gezegde, dat je misschien meer dan eens hebt gehoord, vooral nadat je buurman je bedankt voor het lenen van suiker, voorbeeld. Achter dit gezegde schuilt helaas veel hypocrisie, omdat buren vaak de ergste vijanden worden en slechts enkele gelukkigen erin slagen een relatie van vreedzame samenleving, zo niet van vriendschap, tot stand te brengen met de andere bewoners. Gelukkig zijn er echter nog steeds die kleine gemeenschappen van mensen die elkaar graag helpen. In Massachusetts besloten 40 mensen uit dezelfde buurt gebarentaal te leren om te communiceren met de dove dochter, slechts 2 jaar oud, van hun buren. Een ontroerend gebaar, dat de kleine gemeenschap noodzakelijk achtte.

foto: YouTube

Glenda en Raphael Savitz waren verhuisd naar hun nieuwe huis in Newton, Massachusetts (VS), om een ​​nieuw hoofdstuk in hun leven te beginnen. In de tussentijd is Samantha, hun schattige dochter, geboren. Samantha werd doof geboren, maar dit neemt niet weg dat ze een klein meisje is dat graag met anderen communiceert. Het jonge paar had nooit te maken gehad met dove mensen en kende de gebarentaal niet. De omstandigheden dwongen beiden echter om de Amerikaanse gebarentaal te leren om met hun dochter te communiceren. Kortom, een echte noodzaak waaraan ze zeker niet konden ontsnappen. Hun buren deden hetzelfde, en besloten gezamenlijk gebarentaal te leren om met het kind te communiceren.

Telkens wanneer ze het paar op straat ontmoetten met Samantha, merkten ze op hoe het kleine meisje op alle mogelijke manieren met hen probeerde te communiceren; gefrustreerd omdat ze haar niet goed konden begrijpen, besloot iedereen gebarentaal te leren.

40 mensen leerden gebarentaal om met Samantha te communiceren

foto: YouTube

Uiteindelijk hebben 40 mensen deze prachtige prestatie volbracht en waren ze succesvol, om één reden: vrienden worden met de kleine Samantha en het leven van hun kleine gemeenschap met haar delen, in een poging haar zoveel mogelijk op een gastvrije en inclusieve plek te laten voelen. Maar een van de buren, Lucia Marshall, merkte op dat "Samantha ons een echte reden geeft om samen te zijn, dus ik denk dat zij het is die ons helpt en niet andersom".

De wereld zou een betere plek zijn als ieder van ons zich ertoe zou zetten de ander zich welkom en geaccepteerd te laten voelen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt