7 veel voorkomende symptomen die kunnen worden gekoppeld aan hypothyreoïdie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 veel voorkomende symptomen die kunnen…
Elke dag loopt de conciërge enkele kilometers te voet om naar zijn werk te gaan: de school zamelt geld in om een auto voor hem te kopen Deze hond ging rechtstreeks naar het politiebureau om zijn vermissing te melden

7 veel voorkomende symptomen die kunnen worden gekoppeld aan hypothyreoïdie

29 Februari 2020 • Door Janine
43.907
Advertisement

De schildklier is een vlindervormige klier aan de voorkant van de luchtpijp. Dankzij de schildklierhormonen, geproduceerd na stimulatie van de hypofyse of hersenaanhangsel, regelt de schildklier de chemische reacties die in het hele lichaam optreden, en als het niveau van hormonen te laag is - een aandoening die dus hypothyreoïdie wordt genoemd - worden metabolische processen sterk afgeremd.

In de vroege fase vertoont hypothyreoïdie geen duidelijke symptomen, maar op de lange termijn kan het gezondheidsproblemen veroorzaken. Om deze reden, zelfs zonder al te suggestief te zijn, is het goed om de eerste tekenen te herkennen om te beslissen om enkele onderzoeken te laten doen.

We herinneren je eraan dat dit artikel alleen voor informatieve doeleinden is geschreven: vermijd zelfdiagnose en behandelingen, neem contact op met een specialist als je bepaalde symptomen hebt!

10 tekenen en symptomen die kunnen wijzen op hypothyreoïdie

1. Abnormale vermoeidheid. Schildklierhormonen zijn als benzine voor het lichaam, dus het meest voorkomende symptoom van hun tekort is een constant gevoel van vermoeidheid, zelfs na enkele uren slapen. We hebben het niet over voorbijgaande vermoeidheid, misschien vanwege een drukke periode, maar over het aanhoudende gevoel van geen energie meer hebben. In dat geval is het goed om er met je arts over te praten.

2. Gewichtstoename. Hypothyreoïdie kan overmatige opname van het vet in voedsel veroorzaken, wat in combinatie met de neiging om te rusten zal leiden tot gewichtstoename. Als je ondanks lichaamsbeweging en gezond eten toch aankomt, moet je hierover met je arts praten.

3. Het koud hebben. Als gevolg van het feit dat calorieën niet worden verbrand, heeft het lichaam van een persoon met hypothyreoïdie de neiging om de kou veel meer waar te nemen, zelfs wanneer anderen het in plaats daarvan niet koud hebben.

4. Spierpijn. Parallel aan vermoeidheid kan hypothyreoïdie leiden tot een aanzienlijke verzwakking van de spieren en tot gevoelens van pijn en krampen, die niet gerechtvaardigd zijn door recente fysieke activiteit.

5. Haaruitval. Hypothyreoïdie treft vooral cellen met een zeer snelle verandering en ontwikkeling, zoals haar. Als het hormoon laag is, kunnen deze uitvallen of aanzienlijk verslechteren.

6. Depressie en slecht humeur. Depressie, angst en het algemene gevoel van ongemak kunnen symptomen zijn die verband houden met hypothyreoïdie, waarschijnlijk ook als gevolg van lichamelijke uitputting.

7. Andere generieke en minder herkenbare symptomen zijn een droge huid, constipatie, geheugenproblemen.

Als een of meer van deze symptomen worden geregistreerd, uiteraard niet gerelateerd aan een verandering in dieet of levensstijl, is het goed om met de arts te praten om een diepgaand onderzoek te evalueren.

Tags: NuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt