Na vele pogingen slaagde dit meisje met het syndroom van Down er uiteindelijk in om alleen de trap af te lopen - BekijkDezeVideo.nl
x
Na vele pogingen slaagde dit meisje…
Een golf van Golden Retriever-puppy's overweldigt deze man die niet kan stoppen met lachen Het verhaal van Max, de vrolijke hond die al 9 jaar geen adoptiefamilie heeft kunnen vinden

Na vele pogingen slaagde dit meisje met het syndroom van Down er uiteindelijk in om alleen de trap af te lopen

15 Maart 2020 • Door Janine
2.961
Advertisement

Stellen die geen kinderen kunnen krijgen, hebben vaak de geweldige kans om voor adoptie te kiezen. In veel landen is het adoptieproces niet erg eenvoudig en kan het op de lange termijn uitputtend zijn, maar de voldoening en vreugde om eindelijk liefde te geven aan een ander levend wezen zal groot zijn. Kavita Baluni en haar man Himanshu Kaktwan begrepen meteen vanaf de eerste foto dat de kleine Veda, een meisje van 15 maanden met het syndroom van Down, hun dochter zou zijn. Hoewel vrienden en familieleden hebben geprobeerd de nieuwe ouders ervan te weerhouden een meisje te adopteren - maar vooral een meisje met speciale behoeften - hebben de man en de vrouw niet naar deze "tips" geluisterd.

De kleine Veda werd geboren met het syndroom van Down, een zichtprobleem en een sterke vermindering van de spierspanning. Ze had aanvankelijk ondergewicht, zo erg zelfs dat ze haar hoofd niet met haar nek kon ondersteunen. Veda werd in 2017 officieel de dochter van Kavita Baluni en Himanshu Kaktwan en sindsdien is de weg lang, vermoeiend, maar vol voldoening en mooie verrassingen geweest.

Veda is nu 4 jaar oud en is niet van plan haar vooruitgang te beperken: ze gaat in therapie, werkt aan haar spraakvermogen en spierspanning. Dankzij de liefde van haar familie en het constante vertrouwen blijft de kleine Veda in zichzelf geloven.

Veda loopt niet alleen, maar heeft ook een andere zeer belangrijke stap bereikt: ze kan zelf een trap aflopen!

Advertisement

Het lijkt misschien niets bijzonders, maar voor Veda was het echt een geweldige gebeurtenis (en ook voor haar ouders!). Zoals haar moeder zich herinnerde, was het kleine meisje echt heel bang, zo erg zelfs dat ze minstens een half uur aarzelde voordat ze besloot dat ze ertoe in staat zou zijn. En in feite lukte het haar: stap voor stap, tree voor tree, Veda wist het einde van de trap te bereiken zonder te vallen en met een glimlach op haar gezicht, blij dat ze zo'n belangrijk doel had bereikt.

We wensen deze geweldige familie alle geluk van de wereld!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt