Joey, de 13-jarige die wordt behandeld voor kanker die een bijzondere "marathon" voltooide in de gangen van het ziekenhuis - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Joey, de 13-jarige die wordt behandeld…
De kat wil de hele dag bij haar baasjes op schoot zitten, dus maken ze nepbenen waar ze op kan liggen De vriendschap tussen hond en kat in al zijn tederheid: de hond omhelst letterlijk zijn kattenvriend

Joey, de 13-jarige die wordt behandeld voor kanker die een bijzondere "marathon" voltooide in de gangen van het ziekenhuis

Door Janine
985
Advertisement

Tegen een ernstige ziekte strijden en ervan genezen is voor niemand gemakkelijk. Het is nog veel moeilijker wanneer kinderen of jongeren erdoor worden getroffen, die, gezien hun leeftijd, alleen maar zorgeloos zouden moeten leven met hun leeftijdsgenoten en zeker niet gedwongen moeten worden om moeilijke therapieën in het ziekenhuis te ondergaan.

Daarom is elk einddoel van deze dappere jonge mensen geweldig en het waard om verteld te worden. Joey Belles, een 13-jarige uit Fort Worth, in Texas, is een van hen, en zijn kleine grote onderneming in het ziekenhuis, die hij voltooide terwijl hij werd behandeld voor kanker, toonde iedereen een mooi voorbeeld van vasthoudendheid en wilskracht.

Voordat de diagnose in juni 2019 werd gesteld, was Joey een actieve en gepassioneerde sportliefhebber. Zijn vervelende en terugkerende hoofdpijn bleek echter na verschillende medische tests symptomen te zijn van een zeldzame vorm van een hersentumor, genaamd pineoblastoom. Het duurde niet lang of zijn wereld veranderde van dag naar nacht en Joey werd gedwongen tot een operatie en moest chemotherapie ondergaan.

Zoals voor alle mensen die helaas deze kuren moeten ondergaan, was het niet gemakkelijk voor Joey. Gewend aan veel beweging, moest de jongen bijna al zijn gewoonten opgeven. Met moed en dankzij de hulp van zijn familie en de medische staf heeft deze 13-jarige echter besloten om deel te nemen aan een programma dat bedacht is om patiënten die chemotherapie ondergaan te helpen hun lichaam zo goed mogelijk actief te houden.

Advertisement

"Miles in motion” (mijlen in beweging) levert prijzen op elke keer dat een patiënt 10 mijl (ongeveer 16 km) aflegt in de gangen van het ziekenhuis. Dus besloot Joey het eens te proberen, en de resultaten waren verbluffend. Vanaf het eerste moment dat hij moeite had om te bewegen, slaagde de jongen er binnen een paar maanden in om maar liefst 26 mijl (ongeveer 41 km) af te leggen door de gangen van het ziekenhuis waar hij was opgenomen.

En tijdens deze specifieke "marathons" vertoonde zijn gezondheid tekenen van verbetering. Terwijl hij doorging met de chemokuren, slaagde Joey erin een prachtig doel te bereiken, dat zijn ouders en al het ziekenhuispersoneel met blijdschap vervulde. Artsen en verplegers waren aanwezig om het te vieren toen hij symbolisch de finish van zijn prachtige onderneming haalde.

We wensen deze jonge en moedige "marathonloper" het allerbeste toe voor een toekomst waarin hij met vasthoudendheid en doorzettingsvermogen kan leven, zoals hij deed tijdens de strijd tegen kanker.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt