Hij is 98 jaar oud, zij is 85: beiden herstellen van het Coronavirus nadat ze dagen hebben gevochten tegen de ziekte - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij is 98 jaar oud, zij is 85: beiden…
Een meisje barst in tranen uit voor de spiegel en zegt Een supermarkt heeft besloten een uur na opening alleen ouderen binnen te laten om blootstelling aan Covid-19 te voorkomen

Hij is 98 jaar oud, zij is 85: beiden herstellen van het Coronavirus nadat ze dagen hebben gevochten tegen de ziekte

Door Janine
28.310
Advertisement

In een tijd waarin de trieste nieuwsberichten met betrekking tot de besmetting met het coronavirus elkaar meedogenloos lijken op te volgen, is er gelukkig af en toe een positieve update. De verhalen van mensen die tegen deze onzichtbare, maar helaas zeer aanwezige vijand vechten, zijn heel veel, net als de geïnfecteerden over de hele wereld. En het is geen kwestie van simpele aantallen, maar van mensen, elk met hun eigen ervaring en lijden.

Han Tianqi en zijn vrouw, een 98 en 85 jaar oud Chinees bejaard echtpaar, vochten 18 dagen lang om te voorkomen dat Covid-19 het zou winnen. Hun verhaal, ook al vertegenwoordigt het twee mensen op tienduizenden patiënten, bevat een klein groot teken van hoop.

via: Daily Mail

Toen Han en zijn vrouw met spoed naar de intensive care werden gebracht, was hun toestand verre van eenvoudig. Naast de gezondheidsproblemen veroorzaakt door het Coronavirus, leed het echtpaar al langer aan andere pathologieën, die zeker niet bijdroegen aan hun snelle herstel.

Hun toestand was zo kritiek dat ze de kleindochter van het echtpaar ertoe aanzetten om via sociale media te vragen of er mensen waren die bloed wilden doneren voor de zorg die haar grootouders nodig hadden.

Een persoonlijk behandelplan, 24-uurs medische hulp en moed zorgden voor de genezing van deze twee Chinese grootouders. Voor hen leek de situatie op de meest kritieke dagen verre van eenvoudig. Samen slaagden ze er echter in om te genezen, waarbij ze binnen enkele uren meerdere keren negatief testten op het Coronavirus.

Advertisement
foto: CGTN/Youtube

Hoewel ze niet de enige zeer oudere patiënten zijn die hersteld zijn van Covid-19, is het verhaal van dit paar bijzonder ontroerend en veelbetekenend, in een tijd waarin de pandemie wereldwijd verlies en pijn veroorzaakt. Het enige dat overblijft, is te hopen dat, dankzij de samenwerking van iedereen, deze nachtmerrie snel zal eindigen en dat verhalen als die van Han en zijn vrouw zich zullen vermenigvuldigen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt