"Wij werken voor jou, maar jij blijft thuis voor ons”: zo nodigen dokters en verpleegkundigen iedereen uit om niet de deur uit te gaan - BekijkDezeVideo.nl
x
"Wij werken voor jou, maar jij blijft…
Coronavirus, een bezorger wordt ontslagen nadat een camera hem In dit restaurant helpen klanten behoeftige mensen door kaartjes achter te laten met betaald eten en drinken

"Wij werken voor jou, maar jij blijft thuis voor ons”: zo nodigen dokters en verpleegkundigen iedereen uit om niet de deur uit te gaan

07 April 2020 • Door Janine
1.843
Advertisement

Het aantal besmettingen door Covid-19 neemt elke dag toe - wereldwijd wordt geschat dat er tot nu toe meer dan 200.000 mensen besmet zijn en de situatie lijkt niet zo snel te verbeteren. De artsen en het gezondheidssysteem van sommige naties lijden onder dit vreselijke moment en aan hen gaan onze gedachten, naast allen die tijdens deze strijd een geliefde hebben verloren. Zonder de professionele artsen, verpleegkundigen, stagiaires en medewerkers die de faciliteiten schoon houden, zouden we de strijd al lang verloren hebben. Aan hen gaat op dit moment al onze dank uit.


foto: silentonc

Terwijl wij gewone burgers thuis op de bank zitten, waar we alles bij de hand hebben, Netflix, een dekentje aan de ene kant en een reep chocolade aan de andere kant, moeten we onthouden wie er elke dag in de frontlinie staat om levens te redden. Het is hun werk, dat is waar, maar we kunnen ze helpen het virus te verslaan, als we allemaal, verenigd, echt thuisblijven.

Advertisement

Artsen en verpleegkundigen hebben ook gezinnen - heb je je ooit afgevraagd hoe zij deze periode ervaren? Het feit dat ze arts zijn, betekent niet dat ze het virus niet kunnen krijgen. Het zijn artsen, ze zijn niet onsterfelijk.

foto: reddit.com

Iedereen, over de hele wereld, smeekt burgers om thuis te blijven - we kunnen niet meer 's ochtends gaan hardlopen of ergens koffie drinken. We moeten verenigd en saamhorig zijn om het virus te verslaan en zelfs als het lente is, mogen we ons niet laten ontmoedigen terwijl we thuis zitten. We moeten dankbaar zijn voor het feit dat we een huis hebben en niet elke dag ons eigen leven hoeven te riskeren terwijl we aan het werk zijn.

foto: _SJPeace_

Stay Home: Save Lives ― "Blijf thuis: red levens", dit is de campagne die wordt gepromoot om het concept te onderstrepen dat thuis blijven synoniem is met "levens redden".

Advertisement
foto: Reddit

We moeten afstand bewaren, althans fysiek, en in isolatie blijven totdat dit allemaal voorbij is. Alleen op deze manier krijgen we de kans om het virus te verslaan en te overleven. Er zal nog tijd genoeg zijn om uit te gaan, naar het strand te gaan en te reizen... nu blijven we thuis.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt