Een 7-jarige jongen besluit zijn spaargeld te gebruiken om alle ouderen in de buurt te helpen met boodschappen te doen

Janine image
door Janine

15 April 2020

Een 7-jarige jongen besluit zijn spaargeld te gebruiken om alle ouderen in de buurt te helpen met boodschappen te doen
Advertisement

De wereldwijde Covid-19-epidemie is een plaag waar we dagelijks mee te maken hebben, in de hoop zo snel mogelijk terug te kunnen keren naar de “normaliteit”. In de tussentijd moeten we thuis blijven en ervoor zorgen dat onze meest kwetsbare dierbaren veilig zijn. Toen Cavanaugh Bell, een 7-jarige jongen, zich realiseerde dat zijn lieve 74-jarige oma tot de mensen met “de hoogste risico’s” behoorde, dacht hij er onmiddellijk aan haar te helpen door persoonlijk voor haar de boodschappen te gaan doen. De oma, oftewel zijn beste vriendin, mocht absoluut het risico niet lopen besmet te raken met het Coronavirus tijdens het doen van de boodschappen. De gedachten van de kleine Cavanaugh gingen echter verder: de jongen realiseerde zich dat er, net als zijn oma, veel ouderen zijn die niemand hebben die voor hen boodschappen doet. De oplossing voor Cavanaugh was simpel: hij zou het voor hen doen!

Advertisement

De moeder van Canavaugh zag de wanhoop van haar zoon toen hij zich realiseerde dat er andere ouderen waren, zoals zijn oma, die hulp nodig hadden. Vervolgens vroeg zijn moeder hem of hij een deel van het geld dat hij tot dusver had gespaard, waaronder kerstcadeaus en verjaardagen, zou willen gebruiken om goede daden te verrichten: “Hoeveel zou je willen gebruiken, 50-100 dollar?”. Het heldhaftige kind antwoordde dat hij alles wilde gebruiken: $600 om de ouderen in zijn buurt te helpen. Kortom, Cavanaugh vindt het helemaal niet erg om zijn spaargeld uit te geven aan een goed doel.

Advertisement

"Ik wil dat ze weten dat ik aan hen denk!" zei Cavanaugh

Met die $600 slaagde de jongen erin om ongeveer 100 pakketten met voedsel in te pakken die bij de ouderen in de buurt moesten worden afgeleverd. Met het weinige geld dat overbleef, gaf Cavanaugh er de voorkeur aan om wat warme maaltijden aan te bieden aan degenen die het niet konden betalen. Het goede nieuws is dat het solidariteitsgebaar van deze ondernemende 7-jarige jongen hier niet ophield: velen leerden van zijn initiatief en vroegen onmiddellijk om mee te doen. Het resultaat is dat Cavanaugh nu, wederom geholpen door zijn moeder, verschillende donaties ontvangt waarmee hij de boodschappen kan leveren in zijn wijk en aan degenen die het het hardst nodig hebben. Het idee is om duizenden mensen te blijven helpen tot de pandemie eindigt... of in ieder geval totdat het geld op is.

Geweldig!

Advertisement