Vrouw wordt 108 jaar en onthult haar geheim voor een lang leven

Janine image
door Janine

27 Juni 2023

Vrouw wordt 108 jaar en onthult haar geheim voor een lang leven
Advertisement

De leeftijd van 100 jaar bereiken is een heel moeilijk doel: het staat symbool voor veerkracht, wijsheid en kracht. Als je deze leeftijd het bereikt, betekent het dat je lang genoeg hebt geleefd om verschillende historische tijdperken, belangrijke gebeurtenissen en sociale veranderingen te ervaren en te waarderen.

Voor veel honderdjarigen ligt het geheim van een lang leven in een gezonde levensstijl, zoals een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging, maar ook in het hebben van solide sociale relaties en - natuurlijk - een uitstekende genetische aanleg. Maar voor deze vrouw ligt het geheim van haar 108-jarige leven echter ergens anders verborgen.

via BBC

Advertisement

We have another big birthday to celebrate! Our lovely Ada is turning 108 on Thursday 1st June! 🎉🥳 We’d love to get...

Pubblicato da Ashmere Derbyshire su Martedì 23 maggio 2023

Sinds 2015 woont Ada Daniel in het verzorgingshuis Codnor Park in Codnor, Derbyshire. De faciliteit heeft een oproep gedaan om 108 wenskaarten te verzamelen voor haar 108e verjaardag. Dat klopt: mevrouw Daniel is de 65e oudste persoon in het Verenigd Koninkrijk.

Als reactie op deze oproep werden meer dan 300 wenskaarten gestuurd, samen met een kop thee en ballonnen. Kelly Goucher, activiteitencoördinator bij Ashmere, die het verzorgingshuis beheert, legt uit: "Ada heeft niet veel familieleden. Ze heeft nooit kinderen of kleinkinderen gehad, dus we hebben geprobeerd zoveel mogelijk kaartjes voor haar te bemachtigen. Ze vind het leuk dat mensen haar verhaal kennen gezien haar gevorderde leeftijd."

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De oproep werd door Goucher op de Facebook-pagina van Ilkeston geplaatst. "De volgende ochtend werd ik wakker met 135 berichten van mensen die hun beste wensen wilden sturen", vertelde ze. Goucher onthulde ook dat mevrouw Daniel geen kinderen had omdat ze de voorkeur gaf aan honden: "Ze had veel windhonden. Ze woonde in Street Lane in Ripley en al haar honden heetten Street Lane", legde ze uit.

Mevrouw Daniel, geboren in 1915 in het nabijgelegen dorp Ambergate, werkte 27 jaar voor Belper Mill. “Ze praat veel over haar verjaardag en is er erg enthousiast over", voegde Goucher eraan toe. "Ze is absoluut een uniek personage. Ik heb haar ooit gevraagd wat haar geheim was, en ze zei dat het was om honden te hebben in plaats van kinderen."

Een antwoord dat bij veel mensen verbazing, nieuwsgierigheid en zelfs een paar glimlachen heeft gewekt. Wat vind je van haar uitspraak?

Advertisement