Vrouw viert 114e verjaardag met haar 97-jarige zus

Janine image
door Janine

21 Februari 2023

Vrouw viert 114e verjaardag met haar 97-jarige zus
Advertisement

Veel mensen streven naar een lang leven: het is niet ongebruikelijk om uitdrukkingen te horen als "Ik hoop honderd jaar te worden", maar de hoofdpersoon van dit verhaal heeft niet alleen zo'n belangrijke mijlpaal bereikt, maar deze overvloedig en in volledige mentale gezondheid gehaald. Mevrouw Nina Willis heeft in feite de ongelooflijke leeftijd van 114 jaar bereikt. De ruim honderdjarige komt uit Georgia, Verenigde Staten, en is de oudste vrouw in deze staat. Nina wordt omringd door familie en vrienden die voor haar zorgen, maar haar belangrijkste verzorger is haar jongere "kleine zusje", Pecola, een 97-jarige rots.

via FOX 5 Atlanta

Advertisement
 YouTube - FOX 5 Atlanta

YouTube - FOX 5 Atlanta

"Er is niets dat ik niet voor haar zou doen. Ze is mijn trots en vreugde, daarom zorg ik voor haar," merkte Pecola op. Al haar dierbaren hebben trots op de muren van hun huis de vele brieven gehangen die ze van de burgemeester ontvingen ter gelegenheid van honderdste verjaardagen.

Nina werd geboren op 14 januari 1909 en werkte op een boerderij in Robinson voordat ze in 1947 naar Atlanta verhuisde. Op Nina's verjaardag besloten familie en vrienden allemaal samen te komen om het te vieren. Hoewel ze bedlegerig is, is Nina nog steeds alert en praat veel, ze herinnert zich altijd haar vurige geloof in de religie: "Glorie. God is goed," merkte Nina op.

Advertisement
 YouTube - FOX 5 Atlanta

YouTube - FOX 5 Atlanta

Nina's nichtje Beverly Frazier legde uit dat haar tante als een tweede moeder voor haar is: "Toen mijn tante Nina 100 werd, was ze nog steeds even scherp als altijd. Ze las nog steeds de krant zonder bril, ze had een ongelooflijk gezichtsvermogen. We zaten op een dag in mijn huis en keken uit het raam, en ze kon de vliegtuigen in de lucht zien, en ik zag ze niet eens!” herinnert ze zich.

"Ik ben zo blij dat ze 114 kaarsjes heeft kunnen uitblazen", aldus Pecola. Beverly bracht ook een theorie naar voren over de levensduur van haar familie: "Naar onze mening kan het geheim van lang leven in de familie liggen, want tante Pecola wordt over een paar weken 98. Maar als je het een van hen vraagt, zullen ze je antwoorden met een heel eenvoudiger: "Doe het juiste en behandel mensen goed. Het zijn gewoon liefdevolle, zorgzame mensen die veel in God en religie geloven", zei Beverly.

Zou jij Nina's leeftijd willen bereiken?

Advertisement