Deze vrouw is 101 jaar en is niet te stoppen: ze vist al 90 jaar op kreeft (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

29 Juni 2023

Deze vrouw is 101 jaar en is niet te stoppen: ze vist al 90 jaar op kreeft (+ VIDEO)
Advertisement

Velen tellen af ​​naar hun pensioen en kunnen na tientallen jaren werken eindelijk genieten van een welverdiende rust. Veel mensen worden "herboren": ze ontwikkelen nieuwe passies en hobby's of slagen er gewoon in om meer uren samen met vrienden en familie door te brengen. Er zijn echter ook mensen die toegeven aan verveling en eenzaamheid en niet langer dezelfde prikkels voelen van een routine die een integraal onderdeel van iemands “zijn” was geworden.

En dan zijn er mensen die helemaal niet met pensioen gaan. Die er niets van willen horen en zelfs na 90 jaar hard werken onvermurwbaar blijven!

via Youtube

Advertisement
NEWS CENTER Maine/Youtube/Screenshot

NEWS CENTER Maine/Youtube/Screenshot

We hebben het over Virginia Oliver, ook wel "Ginny" genoemd: een vrouw die haar carrière begon op slechts 8-jarige leeftijd. Natuurlijk was het in die tijd meer een spel, maar ze werd geboren in Maine, Verenigde Staten en groeide praktisch op op een boot.

Samen met haar vader, visser van beroep, ving ze kreeften en sardines die ze later doorverkochten aan lokale fabrieken, maar ze vergaten nooit een deel van de vangst voor hen te bewaren.

Ginny blijft op een schip werken op de rijpe leeftijd van 101! Ze is nooit gestopt met het vissen (en eten) van kreeft en lijkt niet bereid om ermee te stoppen en haar levensstijl op te geven. Op de vraag hoe lang ze haar beroep zal blijven uitoefenen, twijfelde ze geen moment over het antwoord.

Advertisement

"Zolang ik nog leef!", riep in feite de vrouw uit die ook wel bekend staat als “the boss" (de baas) omdat ze een nogal "sterk" karakter heeft en niet aarzelt om alles te zeggen wat in haar opkomt.

Haar arts, die zich zorgen maakte over haar dieet dat voornamelijk gebaseerd was op "zee", vroeg haar waarom ze op haar leeftijd nog steeds kreeften at. "Omdat ik dat wil," antwoordde Ginny, terwijl ze beschreef hoe dol ze is op kreeftenrolletjes, gegrild brood en mayonaise.

Ze heeft haar hele leven in Maine gewoond, hoewel niet in hetzelfde huis waar ze opgroeide; ze kreeg 4 kinderen en nu is een van hen, de 75-jarige Max, teruggekeerd naar dat huis om een ​​beetje voor haar te zorgen.

Toch lijkt de vrouw niets anders nodig te hebben dan haar boot, haar netten en natuurlijk wat kreeften: "je leeft niet eeuwig, dus waarom niet doen wat je echt wilt?", is haar motto. Wat vind je van haar ongelooflijke leven?

Advertisement