Een 102-jarige grootmoeder springt voor de derde keer parachute en breekt het wereldrecord - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een 102-jarige grootmoeder springt voor…
Een genereuze politieagent stopt de auto en geeft een zwerfhond te drinken die door de lege straten vanwege Covid liep 7 dingen die we teveel als vanzelfsprekend beschouwden en die we nu heel erg missen

Een 102-jarige grootmoeder springt voor de derde keer parachute en breekt het wereldrecord

Door Janine
914
Advertisement

Het is nooit te laat om een buitengewoon en bijzonder avontuur te beleven en nog steeds een rilling over je rug te voelen lopen. De roekeloze Irene O'Shea weet dit heel goed, die op 100-jarige leeftijd voor het eerst in haar leven een ongelooflijke emotie wilde ervaren: die van het parachute springen. En dat deed ze niet één keer, maar drie keer, waarmee ze het absolute record wat betreft leeftijd in parachutespringen naar Australië bracht, waar ze momenteel woont.

via: 10 Daily

Congratulations to Irene O'Shea and the team here at SA Skydiving on setting a new World Record yesterday. Irene became...

Pubblicato da SA Skydiving su Domenica 9 dicembre 2018

Irene O'Shea heeft één zoon, vijf kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen; haar jongste dochter Shelagh stierf op 67-jarige leeftijd aan motorische neurale aandoeningen, dus wilde Irene geld inzamelen voor onderzoek naar motorische neuronziekte ter nagedachtenis van haar dochter. Misschien komt het omdat ze in haar leven altijd al die angst en dat familietrauma dat haar altijd vergezelde, wilde uitdrijven, maar Irene is altijd een sportieve vrouw geweest en lijkt veel jonger dan haar leeftijd.

Op haar honderdste was ze de oudste vrouw in Australië die parachute sprong, een record dat ze het jaar daarna wilde evenaren; maar dat was niet voldoende, Irene wilde het wereldrecord skydiven verbreken. Op 102-jarige leeftijd brak ze het record van Kenneth Meyer.

De heer Meyer was 102 jaar en 172 dagen oud toen hij het wereldrecord parachutespringen verbrak, maar Irene, een jeugdige vrouw getemperd door haar eerdere ervaring, besloot hem te verslaan: op 9 januari 2018, op de leeftijd van 102 jaar en 192 dagen heeft deze oma het lot getart en dankzij het Australische team van SA Skydiving geschiedenis geschreven.

Het is nooit te laat om een unieke en ongeëvenaarde emotie te ervaren, zelfs als je ouder bent dan 100 jaar: dit weet oma Irene O'Shea maar al te goed!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt