5 huismiddeltjes om vergeelde kussens wit te maken en ze te reinigen zonder teveel uit te geven

Janine image
door Janine

01 Mei 2020

5 huismiddeltjes om vergeelde kussens wit te maken en ze te reinigen zonder teveel uit te geven
Advertisement

Dat van vergeelde kussens is een veelvoorkomend probleem waar velen mee te maken hebben. Het is niet zeldzaam dat, ondanks het wassen en verzorgen, de slopen van onze geliefde en zachte "hoofdsteunen", na verloop van tijd, anti-esthetische geelachtige halo's hebben, waarop we resoluut in moeten grijpen, ook om onze gezondheid te beschermen.

Kussenslopen zijn essentieel voor onze kussens, dat is waar, maar het zal moeilijk zijn dat ze, bij constant gebruik, vergeling volledig voorkomen. We hebben het tenslotte over voorwerpen waarop we elke nacht urenlang onze hoofden leggen, daarom is het van fundamenteel belang dat ze worden gereinigd en in goede staat blijven: het zal ook de kwaliteit van onze slaap verbeteren. Als we geen manier hebben om ze professioneel te laten reinigen, kan het handig zijn om wat trucs te kennen om zelf toe te passen, tegen zeer lage kosten.

Advertisement
5 huismiddeltjes om vergeelde kussens wit te maken en ze te reinigen zonder teveel uit te geven - 1

1. Doe citroensap in heet water

Om onze kussens er als nieuw uit te laten zien, pers je gewoon 6 citroenen, giet je het sap in een teil die groot genoeg is met ongeveer 2,5 liter warm water en dompel je de vergeelde kussens er een paar uur in onder. Daarna kunnen we ze zoals gewoonlijk wassen met een wasmiddel.

2. Azijn en bicarbonaat: onze trouwe bondgenoten, ook nuttig voor kussens

Deze twee producten zijn echt perfect voor vele verschillende toepassingen bij huishoudelijke taken. Ook bij vergeelde kussens kan het handig zijn om een ​​mengsel van 80 gram bicarbonaat en 125 ml witte wijnazijn te maken. Eenmaal gemengd, kunnen we dit in het wasmiddelcompartiment van de wasmachine gieten, waardoor de kussens worden gereinigd en witter worden. Drogen in de zon na het wassen is erg belangrijk.

3. Citroen en waterstofperoxide

Het is een variant op de bleekmethode met citroensap en warm water. Vul een kom met warm water, en giet daar 125 ml citroensap en 250 ml waterstofperoxide bij. In dit mengsel kun je de kussens ongeveer een uur laten weken, daarna in de wasmachine wassen en in de zon laten drogen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

 

 

4. Een mix van wasmiddel en borax

Borax (natriumtetraboraat) is een stof die, indien met de nodige voorzichtigheid gebruikt, nuttig is bij veel huishoudelijke klusjes. Ook voor vergeelde kussens kan het effectief zijn om het te mengen met wasmiddel en andere "ingrediënten" in de wasmachine, maar denk eraan om handschoenen en een masker te gebruiken wanneer je het gebruikt. Maak een mix van: 200 ml wasmiddel, 80 gram borax, 250 ml zeep voor de vaatwasser, 250 ml chloorvrij bleekmiddel en warm water. Door alles in de wasmachine te doen, zou je een volledig witte was moeten krijgen, die je daarna in de zon hangt.

5. Tea tree etherische olie, met een beetje zuiveringszout

10 druppels Tea Tree etherische olie, gemengd met 80 gram zuiveringszout, is voldoende om gelijkmatig over onze vergeelde kussens te strooien. Laat het 45 minuten inwerken en dan kun je alles verwijderen: de resultaten zouden het wachten waard moeten zijn!

Heb je ooit deze zelfbedachte remedies geprobeerd? Ben je er klaar voor om ze weer als nieuw terug te krijgen?

Advertisement