Een hond wordt in het afval gegooid en gescheiden van haar puppy's: misschien was ze betrokken bij een gevecht

Janine image
door Janine

10 Mei 2020

Een hond wordt in het afval gegooid en gescheiden van haar puppy's: misschien was ze betrokken bij een gevecht
Advertisement

Helaas kent wreedheid jegens dieren soms geen grenzen. Het is niet ongebruikelijk om verhalen en episodes te vertellen waarin onschuldige wezens als protagonisten worden gezien, die helaas worden gedwongen een meedogenloze mishandeling te ondergaan. Gelukkig eindigt alles vaak goed voor hen, maar soms ook niet.

De verschijnselen van verlating, evenals die van geweld, vallen hier helaas onder, en het lijkt erop dat mensen het beschamende genoegen voelen bij het veroorzaken van lijden toebrengen aan degenen die niets verkeerds hebben gedaan. Integendeel, gezien de genegenheid die honden en katten ons onvoorwaardelijk weten te geven, is dit allemaal nog wreder. Het verhaal van de hond waarover we je gaan vertellen, bewijst het.

via Michigan Humane Society

Advertisement
Michigan Humane Society/Facebook

Michigan Humane Society/Facebook

Een moeder scheiden van haar kinderen is waarschijnlijk het wreedste wat je kunt doen. Medewerkers van het Amerikaanse opvangcentrum Michigan Humane Society werden geconfronteerd met precies deze scène. Een dakloze hond was in de vuilnisbak achtergelaten en naar alle waarschijnlijkheid gescheiden van haar puppy's.

Het is moeilijk om je een gemenere daad voor te stellen tegen een weerloos dier. Toen het arme wezen werd gevonden in een afvalbak, begonnen de zoektochten naar de pups die haar waren ontnomen onmiddellijk. Onnodig te zeggen dat de ontdekking de mensen die de arme hond vonden sprakeloos achterliet.

Advertisement
Michigan Humane Society/Facebook

Michigan Humane Society/Facebook

Onder de mogelijkheden over wat er gebeurd was, denken de medewerkers van de Michigan Humane Society dat het een hond kan zijn die betrokken is geweest bij een gevecht of, eenvoudiger gezegd, dat het toebehoorde aan iemand die om verschillende redenen besloot er vanaf te komen. Blijft de bitterheid en de enorme moeilijkheid om te begrijpen waar de hond vandaan kwam, aangezien de mensen die haar onder die omstandigheden achterlieten, misschien ver weg wonen, om te voorkomen dat ze alleen naar huis zou terugkeren.

Het toevluchtsoord dat haar heeft ontdekt, zorgt ondertussen voor haar en we hopen maar dat haar puppy's snel zullen worden gevonden en herenigd worden met hun moeder, precies waar ze het verdienen om te zijn.

Advertisement